as putea fi in posesia unui subwoofer de tzomputer cu finalele prajite. difuzorul e mititel dar are cursa destul de adinca, si in cutia lui (de plastic, cu ceva bas reflex) se auzea extraordinar.
credeti ca am sanse sa-l folosesc in masina cu rezultate bune ?
difuzor subwoofer de tzomputer
Started by jaffar, mar 25 2004 02:12
11 replies to this topic
Scris 25 martie 2004 - 02:12
Bleib am Leben. Geh vom Gas.
A physics truck just turned over outside! There's physics everywhere!
Scris 25 martie 2004 - 02:25
http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/verystrange.gif
sa va arat ce-am gasit in respectivul subwoofer. aparent erau doua difuzoare, ma gindeam eu ca ala mai mare e de basi (arata mai bine pe fatza si are cursa mai adinca) si cel mai mic de medii/inalte. iata surpriza:

si acum, avind in vedere ca difuzorashul are 6 OHM, cum il leg in masina pentru probe (probabil o sa-i fac si o cutie la un moment dat) ?
alte chestii scrise pe el:
PSS M SIA
2499 297 40206
S34
6 Ohm
provine dintr-un subwoofer (maricel, fizic vorbind) Philips MMS 320/00
multumesc
sa va arat ce-am gasit in respectivul subwoofer. aparent erau doua difuzoare, ma gindeam eu ca ala mai mare e de basi (arata mai bine pe fatza si are cursa mai adinca) si cel mai mic de medii/inalte. iata surpriza:
si acum, avind in vedere ca difuzorashul are 6 OHM, cum il leg in masina pentru probe (probabil o sa-i fac si o cutie la un moment dat) ?
alte chestii scrise pe el:
PSS M SIA
2499 297 40206
S34
6 Ohm
provine dintr-un subwoofer (maricel, fizic vorbind) Philips MMS 320/00
multumesc
Scris 25 martie 2004 - 05:47
Sunt scoase cumva din sistemul 2.1 facut de Microsoft cu ajutorul lui Philips, care se gasea acum vreo 3 ani? Si avea difuzorul mare indreptat in jos? Daca da, unul e activ si unul e pasiv. Nu stiu daca foloseste la ceva informatia, dar cutia era gandita foarte bine si scotea niste basi incredibili!
Scris 25 martie 2004 - 05:53
da, sistemul e pilips, dar amp-ul e prajit si oricum n-am de gind sa pun o scula de 220v in masina.
intr-edevar, cutia se aude incredibil pentru un plastic, iar difuzorul pasiv e... extraordinar. nici nu-mi imaginam asa ceva
ambele difuzoare erau cu fatza spre user, pe fata cutiei.
intr-edevar, cutia se aude incredibil pentru un plastic, iar difuzorul pasiv e... extraordinar. nici nu-mi imaginam asa ceva
ambele difuzoare erau cu fatza spre user, pe fata cutiei.
Scris 25 martie 2004 - 05:55
asa, la fel ma gindeam si eu, sa pastrez cutia originala intr-un fel sau altul, dar nu stiu inca cum as putea monta un singur difuzor pe iesirea stereo a head unitului. am libere rear-left si rear-right si sincer mi-ar displacea sa am subwoofer doar pe un canal, in special pentru ca ascult muzica cu multe exhibitii stereo.
Scris 25 martie 2004 - 09:54
merge conectat bridged mono cu iesire din ambele canale. totusi cat de tare se poate auzi in masina, unde il pui?
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie.

despre fotografie
despre fotografie
Scris 26 martie 2004 - 10:14
nu m-am gindit inca, aia o sa fie ultima problema, dupa ce-l testez.
tu esti sigur ca merge sa faci scurt intre doua canale fara sa prajesti finalele ? nu vorbesc de line-out, ci de iesirile normale, amplificate ale head unitului.
tu esti sigur ca merge sa faci scurt intre doua canale fara sa prajesti finalele ? nu vorbesc de line-out, ci de iesirile normale, amplificate ale head unitului.
Scris 28 martie 2004 - 01:15
hm, se poate sa difere de la HU la HU, eu am vazut montaj facut. de proba nu se poate intampla nimic, mai ales daca nu e volum mare, cate fire nu am atins eu, din lipsa de spatiu mai ales.
oricum, mai rar se folosesc frecvente joase pt efecte stereo.
oricum, mai rar se folosesc frecvente joase pt efecte stereo.
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie.

despre fotografie
despre fotografie
Scris 29 martie 2004 - 01:16
Micutzu si cata69,
o sa incerc intii montarea intre plusurile celor doua canale, fara masa. daca se aud balarii (sau nimic), ghinion. intre timp am facut o proba acasa pe combina cu subul pus doar pe un canal si se pare ca si cata69 are dreptate, efectele nu se plimba intre canale perceptibil, deci pot folosi cu incredere un singur canal. good news
multumesc tuturor
o sa incerc intii montarea intre plusurile celor doua canale, fara masa. daca se aud balarii (sau nimic), ghinion. intre timp am facut o proba acasa pe combina cu subul pus doar pe un canal si se pare ca si cata69 are dreptate, efectele nu se plimba intre canale perceptibil, deci pot folosi cu incredere un singur canal. good news
multumesc tuturor
Scris 29 martie 2004 - 06:41
nu pot sa zic decit : fucking shit !!!!!
l-am pus in cutia lui originala de plastic, aruncat in portbagaj, deocamdata fara nici un filtru (difuzorul scoate in principal bas dar misca si un pic de medii/inalte, testat cu si fara filtru) si pus pe statie, in paralel cu unul din ligheane. efectul e extraordinar, trebuie sa recunosc ! o sa incerc si legarea la HU, fara statie, ca sa scap de distorsiunile la volum foarte mare, si sa nu afectez ligheanele. ma gindesc si la o cutie de lemn in viitor, da' habar nu am dupa ce specificatii sa o construiesc. cea de plastic e enervant de mare pentru ca are spatiu si pentru amplificator, masca si alte dracii, si in general tin la spatiul din portbagaj.
pentru cine nu stie, "ligheanele" sint in poza de mai jos, niste difuzoare de 30 cm facute pentru casa, si anume pentru boxe de lemn. in masina sint nule, dar avind in vedere ca idiotul care le-a montat a taiat niste mari gauri acolo, n-am ce face si trebuie sa le tin pina oi apuca sa dau jos geamul si sa astup minunatia.
l-am pus in cutia lui originala de plastic, aruncat in portbagaj, deocamdata fara nici un filtru (difuzorul scoate in principal bas dar misca si un pic de medii/inalte, testat cu si fara filtru) si pus pe statie, in paralel cu unul din ligheane. efectul e extraordinar, trebuie sa recunosc ! o sa incerc si legarea la HU, fara statie, ca sa scap de distorsiunile la volum foarte mare, si sa nu afectez ligheanele. ma gindesc si la o cutie de lemn in viitor, da' habar nu am dupa ce specificatii sa o construiesc. cea de plastic e enervant de mare pentru ca are spatiu si pentru amplificator, masca si alte dracii, si in general tin la spatiul din portbagaj.
pentru cine nu stie, "ligheanele" sint in poza de mai jos, niste difuzoare de 30 cm facute pentru casa, si anume pentru boxe de lemn. in masina sint nule, dar avind in vedere ca idiotul care le-a montat a taiat niste mari gauri acolo, n-am ce face si trebuie sa le tin pina oi apuca sa dau jos geamul si sa astup minunatia.
Scris 30 martie 2004 - 02:45
de descentrat nu s-au descentrat inca, stai linistit
stiu ca tre sa scap de ele, da' deocamdata nu exista alte optiuni, sau mai pe scurt n-am bani :>
oricum subul ala de computer se aude foarte bine, ma gindesc la o metoda sa-l bag in masina si nu in portbagaj... si atunci pot sa renunt complet la difurile din spate.
oricum subul ala de computer se aude foarte bine, ma gindesc la o metoda sa-l bag in masina si nu in portbagaj... si atunci pot sa renunt complet la difurile din spate.
Scris 01 aprilie 2004 - 01:41
Ce chestie, n-am vazut radiator pasiv decit la Techincs, boxele alea cu DDD. Inutil sa spun ca alea costa probabil de 100 de ori mai mult.
jaffar, incearca sa il pui sub scaun daca ar loc. Pune si tuo poza aici cu el in formula finala.
Pune filtru, sa se disipe energia in filtru nu in difuzor.
jaffar, incearca sa il pui sub scaun daca ar loc. Pune si tuo poza aici cu el in formula finala.
Pune filtru, sa se disipe energia in filtru nu in difuzor.
1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi