Salt la continut

- - - - -

Cu ce m-am dat azi

581 replies to this topic

#576 greierasul

Membru senior

• Validating
  • PipPipPipPipPip
  • 701 Mesaje:

Scris 03 mai 2012 - 12:26

Vezi postareaRelu, la 03 mai 2012 - 11:42 , a spus:

Asa scrie prin reclame, dar in realitate camerele de ardere se proiecteaza si OPTIMIZEAZA de catre companii specializate, EXCUSIV prin incercari !

:) esti copil. Fara computere sunt morti. Bineinteles ca ce s-a simulat trebuie pus in practica si sunt necesare retusuri. In domeniul auto nu cred sa mai existe piese fara sa fie proiectate pe calculator. La fel si in constructii , electronica, aviatie, etc... Ideea ramane a omului dar munca bruta cade in sarcina clusterelor, fermelor de computere. Fara ele nu ai cum sa verifici valabilitatea unor idei sau fenomene complexe.

#577 Relu

kroko

• Moderators
  • 22.743 Mesaje:
  • Marca:For-ash ...
  • Model:Oldtimer
  • Motorizare:Ce-i aia ?

Scris 03 mai 2012 - 12:33

Unde ai aflat asta, tot la ASE ? :lol:

#578 greierasul

Membru senior

• Validating
  • PipPipPipPipPip
  • 701 Mesaje:

Scris 03 mai 2012 - 12:50

Coane, eu am terminat facultatea de Electrotehnica si imi proiectez cu ajutorul computerului propriile aparate audio, gen amplificatoare, o parte din DAC-uri, etc. Anul trecut la o constructie pe care am avut-o de facut un prieten inginer constructor, tanar cam ca mine (in jurul a 40 de ani), a realizat intreaga casa, de la arhitectura pana la rezistenta cu ajutorul computerului. Am discutat numeroase variante iar cea finala trebuia sa reziste la un cutremur de 8 grade pe Richter. Pur si simplu vedeam in constructia virtuala unde si cum apareau fortele distructive. Pe baza lor inginerul a aplicat solutiile tehnice necesare. Chiar asa ai ramas cantonat in anii '70 ?

Aceasta postare a fost editata de greierasul: 03 mai 2012 - 12:56

#579 Relu

kroko

• Moderators
  • 22.743 Mesaje:
  • Marca:For-ash ...
  • Model:Oldtimer
  • Motorizare:Ce-i aia ?

Scris 03 mai 2012 - 01:01

Ce are electrotehnica cu masinile termice ? Sau v-au spus aia la facultate ca din taste poti sa faci orice ? :D

#580 greierasul

Membru senior

• Validating
  • PipPipPipPipPip
  • 701 Mesaje:

Scris 03 mai 2012 - 02:05

:) Pai are pe undeva. Tocmai de aceea iti si spuneam de ferme de computere. Uzual, modelul matematic este cu elemente finite, dar cand ai fluide in miscare modelul matematic se complica si e nevoie de puteri de calcul foarte mari. Cel mai popular model este cel meteorologic. Acum intelegi analogia ?

#581 Forester

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.527 Mesaje:
  • Marca:Subaru
  • Model:Păduraru
  • Motorizare:2457

Scris 03 mai 2012 - 02:25

Parerea mea: un model matematic este bun in masura in care are suficient de multe input-uri (parametri) de care sa tina cont.
Cel mai bun exemplu: triunghiul culorilor de la un monitor. Oricat bullshit ar baga producatorul, culorile pe care poate sa le redea un monitor se afla in interiorul acelui triunghi, niciodata in afara lui. La fel cu orice model folosit pe calculator: poate fi foarte bun, dar ma indoiesc ca va tine intotdeauna cont de toti parametrii posibili.

Imagine amplasata
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#582 greierasul

Membru senior

• Validating
  • PipPipPipPipPip
  • 701 Mesaje:

Scris 03 mai 2012 - 05:10

Nu va tine cont de toti parametrii, evident, tocmai de aceea si vremea nu o poti prognoza exact pe termen lung dar sunt multe inlantuiri de fenomene a caror dinamica nu o poti prognoza dintr-un foc ci este nevoie de o simulare complexa al carui rezultat sa fie mult mai intuitiv. De exemplu evolutia precisa in timp a unui nor pe cer nu poate fi prezisa doar pe baza masurarii lui. E nevoie de multe iteratii a unui model matematic complex. Acelasi lucru se intampla si in cazul detonatiilor din cilindrii. Supercomputerele au fost facute prima oara ca sa se simuleze exploziile nucleare, mai nou reusesc sa creeze harta genomului uman. In electrotehnica se simuleaza campurile magnetice in motoare,etc. In auto se folosesc si atunci cand se simuleaza accidentele cu deformatii controlate ale caroseriei. Este imposibil sa vezi cum lucreaza caroseria in acele conditii pe hartie. Ma rog, haideti sa inchidem discutia asta offtopic.

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi