Teren ( etape de achizitie,constructie,etc)
Scris 12 februarie 2011 - 06:45
Scris 12 februarie 2011 - 07:06
tibitu, la 12 februarie 2011 - 06:45 , a spus:
Desi s-ar crede ca unii s-au izbit de stalp, totusi nu cred, stalpul fiind destul de dur.
Io am un stalp in curte, la tara, numai ca parcela e de aproape 10.000mp(adica aproape un hectar).
Avantaje-poti da o spaga si-ti monteaza un neon pe el, cheltuielile fiind suportate de catre primarie.
-costuri mai mici pentru racordarea cu energie.
Dezavantaje-desi ii in curtea ta, chiar platit de catre tine, e proprietatea eon.
Legat de distanta minima fata de care poti construi, intreaba la eon, sa n-ai surprize.
Stalpul il poti folosi ca pilon central, de rezistenta, si-ti faci un dom in juru-i, tragi si curent moca...
Scris 12 februarie 2011 - 07:08
mmmcomro, la 12 februarie 2011 - 07:06 , a spus:
E proprietatea EON, dar legile nu sunt tampite. E un bun de folosinta publica, si prin urmare sunt legi speciale...
Oricum, fara hartii semnate si stampilate de la primarie, si respectiv EON, cum bine zici, nici macar sa nu te gandesti sa faci ceva in sensul achizitiei terenului.
Scris 12 februarie 2011 - 07:10
Am auzit 2 ipoteze : 1. ii poti da in judecata si-ti asiguri ori mutatul, ori bransare + consum moca
2. Daca ii superi, mai pupi autorizatie de constructie din parti
Scris 12 februarie 2011 - 07:12
egdf.power, la 12 februarie 2011 - 07:08 , a spus:
Oricum, fara hartii semnate si stampilate de la primarie, si respectiv EON, cum bine zici, nici macar sa nu te gandesti sa faci ceva in sensul achizitiei terenului.
Pai sa-l plateasca eon-ul, nu fraierii, apoi trecand in proprietatea eon.
Ti se pare normal sa platesti costul unui bun, sa fii proprietar pentru 24 de ore, parca, apoi sa treaca automat in proprietatea eon?
Scris 12 februarie 2011 - 07:14
mmmcomro, la 12 februarie 2011 - 07:06 , a spus:
egdf.power, la 12 februarie 2011 - 07:08 , a spus:
Aceasta postare a fost editata de adrian_r5: 12 februarie 2011 - 07:16
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)
Scris 12 februarie 2011 - 07:21
E.ON, niste sarantoci
http://ro.wikipedia.org/wiki/E.ON_AG
Aceasta postare a fost editata de mmmcomro: 12 februarie 2011 - 07:21
Scris 12 februarie 2011 - 07:22
mmmcomro, la 12 februarie 2011 - 07:12 , a spus:
Ti se pare normal sa platesti costul unui bun, sa fii proprietar pentru 24 de ore, parca, apoi sa treaca automat in proprietatea eon?
Pai asta e mastre, si nu vrei sa intelegi. Stalpul e proprietatea EON, iar terenul pe care se afla stalpul, conform legii, e tot proprietatea EON. Tot legea interzice, din motive evidente chiar si pentru tine
PS: terenul ala nu trece in proprietatea EON, fiindca DEJA E in proprietatea lor.
Aceasta postare a fost editata de egdf.power: 12 februarie 2011 - 07:28
Scris 12 februarie 2011 - 07:25
Legi tampite mai sunt si cu privire la resursele naturale. De-ti gasesc petrol sub batatura ta, pe care esti proprietar, te despagubesc cu cat are statul chef, petrolul fiind proprietatea tarii...
La americani de ce nu-i asa?
Scris 12 februarie 2011 - 07:38
mmmcomro, la 12 februarie 2011 - 07:25 , a spus:
Legi tampite mai sunt si cu privire la resursele naturale. De-ti gasesc petrol sub batatura ta, pe care esti proprietar, te despagubesc cu cat are statul chef, petrolul fiind proprietatea tarii...
La americani de ce nu-i asa?
Bah, cu tine chiar nu poate discuta omul si sa-ti explice ce si cum. Oricate argumente ti-ar oferi, tu ai sta tot in cumpana.
Dar la chinezi de ce-i altfel?
Scris 12 februarie 2011 - 07:43
Unde-i lege nu-i tocmeala(asta-i valabil doar pentru fraieri).
Scris 12 februarie 2011 - 07:47
legat de stalp logic ca e al lor ,altfel daca ar fi al altcuiva cine stie unde s-ar ajunge.
Aceasta postare a fost editata de alex230ro: 12 februarie 2011 - 07:48
Scris 12 februarie 2011 - 08:01
Nu-i normal ca, atunci cand vrei sa-ti tragi energie electrica acasa, sa platesti si costul stalpului(in sens brut, ca bucata de beton armat, lemn), dar sa nu fie proprietatea ta.
Sa ai pamant proprietate, sa existe pe el un stalp...
Daca nu-ti place culoarea stalpului, sa poti obtine scoaterea lui de pe proprietatea ta, iar de-l suporti, sa negociezi ceva banuti fiindca-ti ocupa terenul.
Asa mi se pare normal.
Ori e proprietate, ori nu e!
Scris 12 februarie 2011 - 08:29
mmmcomro, la 12 februarie 2011 - 07:43 , a spus:
Unde-i lege nu-i tocmeala(asta-i valabil doar pentru fraieri).
Bai omule dar de ce te crezi tu mai destept ca toti
1. Argumentele mele sunt ca LEGILE PREVAD, PENTRU CAZURI DE UTILITATE PUBLICA, CA ANUMITE ZONE SA FIE "EXCEPTATE" DE LA REGULILE NORMALE, EX. LEGI, COD CIVIL, ETC, TOCMAI PENTRU CA E VORBA DE INTERES GENERAL. Poate vezi scris cu majuscule
2. Nu contest faptul ca sunt zeci/sute de legi tampite. Insa, in mod sigur, asta nu e una. Ce ar fi daca un ghiolban ar zice domle, terenul e al meu, stalpul e al tau; merge la judecatorie, si, in lipsa unei legi "tampite", judecatoria decide daramarea stalpului si obligarea EON sa puna stalpul pe un teren proprietate publica.
In primul rand, asta ar duce la haos general, ca toti desteptii cu simt al proprietatii (dar fara simt al raspunderii) as vrea sa darame tot ce "nu le apartine". In al doilea rand, investiile facute s-au facut dupa niste planuri, calcule, si evident cheltuindu-se o gramada de bani, fie de aia de pe vremea lui Nic, fie aia de acum. Irelevant, fiindca transportul energiei electrice e strategic, ca nu vine doar in casa ta lumina.
Nu te mai da tu destept, ... ca nu esti
O lege tampita, de ex, e cea prin care se obliga toti, pf, pj, sa plateasca taxa radio-tv. Pe pf, te poti eschiva, pe pj din cate stiu, NU!
Scris 12 februarie 2011 - 08:42
Intra in politica!
Scris 12 februarie 2011 - 08:45
Scris 12 februarie 2011 - 11:28
Acces la el au oricum, caci se urca cu platforma si dinafara curtii.
@Restul: stalpul nu a fost acolo dintotdeauna. la un moment dat, unul dintre proprietari si-a dat acordul pentru montarea lui. E ca atunci cand iti iei parabolica de la dolce/digi si scula e doar in custodie. Nu stiu daca respectivul ar fi putut - la vremea respectiva - sa se opuna montarii stalpului sau nu, cert este ca l-a montat si atunci toate conditiile trebuiesc asumate
Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 12 februarie 2011 - 11:33
Scris 12 februarie 2011 - 11:53
Scris 13 februarie 2011 - 12:04
Nu am deschis topicul ca sa discutam daca e aberanta sau nu legea, ce e cinstit si ce nu ci unde/cum/ce trebuie sa intreb pentru a afla ce ma intereseaza,daca s-a lovit cineva de asa ceva sau daca a auzit. Altceva decat pot afla singur
@Alex, ma intereseaza contraoferta doar in jilava-1dec . Bugetul e limitat
@grinch, aici e medie, daca era joasa ziceam merci ca ma racordam cu costuri minime. Cu "inalta" ai dreptate, stiu la fel
Scris 13 februarie 2011 - 12:46
tibitu, la 13 februarie 2011 - 12:04 , a spus:
crezi ca topicul asta scapa si nu 'zburdam' si pe aici?!?
on topic: de la asta de tensiune medie nu te poti racorda, nu?
Scris 13 februarie 2011 - 02:10
Scris 13 februarie 2011 - 08:15
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi