Scris 02 iulie 2009 - 10:59
Am vazut si eu mai devreme deja faimoasele poze, dar si destule comentarii care le insotesc.
Parerea mea: desi mi-as fi dorit ceva mai frumos ca design, trebuie sa tinem cont ca, cel putin deocamdata, asta nu e target-ul Dacia; poate intr-o etapa viitoare. Acum este un low cost, care incearca sa fie cat mai fiabil si mai functional/util posibil, la un pret cat considera producatorul de redus. Astfel ca degeaba asteptam noi cine stie ce realizare, mai ales dupa lansarea conceptului Duster, pt ca deocamdata nu e cazul; desigur fara costuri suplimentare ar fi putut proiecta si realiza mai frumos unele elemente - vezi cazul haionului in dreptul stopurilor, unde influenta Nissan nu stiu cat de bine s-a mulat; sau calandrul fata care ori puteau sa-l faca integral cromat sau integral negru, nu juma juma. Sa nu uitam ca nici Logan-ul ph1 nu era ceva deosebit ca design. Este f posibil ca la lansare sa constatam ca versiunea finala mai are cate ceva in plus (posibil bandouri laterale, etc.). Ramane de vazut atat interiorul, cat mai ales solutiile tehnice alese, sa nu mai spun de preturi si de faptul ca pt o opinie cat de cat pertinenta trebuie vazuta pe viu.
Sunt curios ce motoare si cutii de viteza vor fi disponibile (atat la lansare, unde ma astept la manevra clasica Dacia, de a lansa doar 2 motorizari, eventual si lesinate; dar si ulterior).
P.S.: nu cred ca aceste poze au scapat asa oarecum, fara acordul producatorului.
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte