Salt la continut

- - - - -

Mi-am luat bicicleta

225 replies to this topic

#1 salesman

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.685 Mesaje:
  • Marca:Univega
  • Model:510
  • Motorizare:27 de viteze

Scris 19 noiembrie 2008 - 06:55

Dragilor azi am luat-o.

Se numeste Univega Alpina 510 si nevasta-mea zice ca e sexy. :lol:

Mai asta vara si-a luat un coleg de serviciu o bicicleta Cube Acid nu-stiu-cum, vreo 2600 RON.
Eu imi doream, dar nu eram suficient de hotarat. Am fost totusi la magazinul respectiv, dar vanzatorul de acolo m-a convins (prin comportament si atitudine) sa... mai astept.

Acum, in toamna-iarna, dorinta a revenit, am facut o noua vizita la un alt magazin descoperit intre timp la doi pasi de casa unde am facut cunostinta cu acest model UNIVEGA
Aici am testat (da, se poate face drive-test si cu bicicleta!) si alte 2 modele UNIVEGA - unul orientat spre confort, dar prea orientat dupa gusturile mele, si altul orientat spre viteza, care mi-a parut prea sensibil.
In final am decis sa o aleg pe asta pt ca e usoara (are vreo 8 kg), pare solida, nu e urata si ... mi-a placut. Pret 1700 RON
Nu am luat-o pe loc, am revenit acasa, am aruncat un ochi pe net si am mai gasit un magazin. Tot 1700 RON, dar au zis ca imi dau 100 RON discount daca iau de la ei ca nu e sezon, ca e criza, etc ... Partea mai putin buna e ca astia erau pe la Razoare, iar eu stau la Muncii si bicicleta nu are loc in masina ...
Ieri am sunat la primul magazin, le-am zis de discount si cumva mi-au ras in nas ca ei sunt importatori, ca nu dau discount-uri. Ok, am zis ...

Azi m-am dus la Razoare, am echipat bicicleta cu stop pe spate si vitezometru si am luat-o :P
Acasa am venit pe ea, am facut vreo 30 de minute (pe la ora 5) alegand traseul pe care il faceam si cu masina (pe la Unirea).
Am constatat ca n-are loc in lift, asa ca o s-o urc si cobor 3 etaje (noroc ca e usoara).

Ce sa zic, e o placere sa merg cu ea, placere pe care sper sa mi-o manifest in fiecare zi! :D
Va tin la curent.

aaaa, azi am consumat 150 calorii (imi arata aparatelul ala)! :D

Aceasta postare a fost editata de salesman: 19 noiembrie 2008 - 06:56

If you think you can do a thing or think you can't do a thing, you're right (Henry Ford).

http://florinpanait.wordpress.com

#2 mol

Banned

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.768 Mesaje:
  • Marca:M3 Power by...
  • Model:Gillette
  • Motorizare:1,5 v

Scris 19 noiembrie 2008 - 07:17

Felicitari!
Sanatate curata, numai s-o plimbaresti prin zone mai putin poluate DAR,
asa se face prezentarea unui vehicul?

Deci, masina,pardon, bicicleta mea(asta-i titlul).

Dotari-si enumeri :
-motorul(adica tu): uzura,predispunerea catre consumuri(ungerea o faci cu sprit sau bere,vin...),predispunerea catre clacari...
- daca farurile au xenon, scoti in evidenta dimensiunea jantelor, materialul lor, precum si talia cauciucurilor;
-fiind temperaturi care tind spre zero grade, macar ei pune-i cauciucuri de iarna, de firma evident( dupa,impresii despre comportament);
-climatronicul multibizonic, moca;
-consumul, sa crape tdi-istii convinsi; :lol:
-numarul treptelor de viteza, precum si etajarea cutiei(sa vada astia cu doar sapte trepte ce inseamna evolutia!);
-top speed-ul, 0-30km/h, autonomia;
-sistemele de securitate, confort;
-bla,bla...

#3 aztec

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.796 Mesaje:
  • Marca:Daewoo
  • Model:Tico S
  • Motorizare:796

Scris 19 noiembrie 2008 - 07:19

sa ai parte numai de sanatate cu ea.
Oricum.. esti curajos.
calator prin timp si spatiu...

#4 cata69

the nobody

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 16.865 Mesaje:
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 19 noiembrie 2008 - 07:38

e, isi pune acu gumele de iarna
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie.
Posted Image
despre fotografie

#5 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 19 noiembrie 2008 - 08:37

Sa o stapanesti sanatos si plimbari placute.
Iti recomand sa cumperi un suport pt bicicleta (montat deasupra masinii), astfel iti vei putea marii considerabil aria in care vrei sa te plimbi cu bicicleta; desigur ca vei fi nevoit sa rulezi cu o viteza mai mica, atata timp cat bicicleta va fi in suport.
Serios vb, exista mai multe tipuri de anvelope si pt biciclete; eu la bicla mea, antica si de demult, am unele pt munte/noroi (categ. amatori).
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#6 aztec

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.796 Mesaje:

Scris 19 noiembrie 2008 - 08:41

Vezi ca sunt o gramada de accesori pt bicicleta. Zilele trecute am vazut pana si suport special pt tinut umbrela...

#7 Relu

kroko

• Moderators
  • 22.722 Mesaje:
  • Marca:For-ash ...
  • Model:Oldtimer
  • Motorizare:Ce-i aia ?

Scris 19 noiembrie 2008 - 09:39

N-ai zis nimic despre "dotari". E "full", sau ai luat-o "cheala" ? :lol:

#8 Greuceanu

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 59 Mesaje:

Scris 19 noiembrie 2008 - 10:19

Sefu', ref. semnatura, vezi ca aia de la iutub sic asa: "We're sorry, this video is no longer available."

Ontopic: folosesc de doi ani cu succes o bicicleta Dahon pliabila, pe care o recomand cu mare caldura. Ca o mentiune, feriti-va de copiile chinezesti.

#9 Relu

kroko

• Moderators
  • 22.722 Mesaje:
  • Marca:For-ash ...
  • Model:Oldtimer
  • Motorizare:Ce-i aia ?

Scris 19 noiembrie 2008 - 10:34

La mine mere linku....

#10 salesman

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.685 Mesaje:

Scris 19 noiembrie 2008 - 10:57

Nu am luat-o chiar cheala, am accesorizat-o cu vitezometru (care arata si distanta parcursa, viteza maxima si medie, etc) si lumina pe spate.
Poate o sa ii mai pun aripi, ca vine iarna si nu vreau sa ma stropesc prea rau. :lol:
Manusi am unele, poate o casca sa imi mai iau.
In rest nu vad ce alte "optionale" sa-i mai pun, desi mi s-a spus ca pot sa ii fac tot felul de upgrade-uri (frane pe disc, alta suspensii fata, etc ...)

De motor n-am nimic de zis, o sa vad cum trage si va relatez pe parcurs. :P
Jantele sunt de 26", dublu compartimentate, anvelope de teren usor (si iarna), cu talon mare rezistent la borduri, gropi sau sine de tramvai.
Are 3 foi si 9 (!!) pinioane, deci un total de 27 de trepte de viteze ce vor permite o foarte buna exploatare a puterii motorului si incadrarea in cele mai stricate norme de poluare.
Ca sisteme de siguranta as vrea sa mentionez protectia foii de angrenaj care nu permite agatarea (si nici murdarirea) pantalonilor, lumina spate intermitenta, precum si franele independete fata si spate.
Din pdv confort: suspensia fata (blocabila) atenueaza socurile si mentine un bun contact cu suprafata de rulare, sistemul user-friendly de schimbarea a vitezelor este compus din mecanisme separate la nivelul blocului motor si la nivelul rotii tractoare, modalitatea de regalare a presiunii in pneuri se supune normelor auto, iar pozitia sezutului este regalabila atat pe verticala, dar si stanga-dreapta in functie de "orientare".

In cei 9 km parcursi azi am reusit o viteza maxima de 56.4 km/h. Demarajul si reprizele vor fi definite mai tarziu, condiile meteorologice, de trafic si drum nefiind favorabile unor astfel de masuratori.

Aceasta postare a fost editata de salesman: 19 noiembrie 2008 - 11:05

If you think you can do a thing or think you can't do a thing, you're right (Henry Ford).

#11 aztec

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.796 Mesaje:

Scris 19 noiembrie 2008 - 11:00

Salesman.. bag seama ca ai coborat panta de la academia militara in viteza maxima..
Vei sa cumperi casca.
Poate arati caraghios.. dar conteaza asta daca-ti salveaza capatana?

#12 salesman

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.685 Mesaje:

Scris 19 noiembrie 2008 - 11:09

nici nu stiu unde am atins viteaza aia, am observat acasa :lol:

iata si niste poze, nu se vad ele prea bine ca sunt facute in graba, dar orisicat:

Imagine amplasata

Imagine amplasata

Imagine amplasata

Imagine amplasata

Imagine amplasata

#13 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 4.651 Mesaje:
  • Marca:325xi
  • Model:Laguna 2.0T
  • Motorizare:Logan 1310

Scris 20 noiembrie 2008 - 12:56

sa o porti sanatos. Eu as lua una gen Dahon, pliabila, sa o pot lua in masina.
www.boldfrank.ro
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."

#14 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.369 Mesaje:
  • Marca:3 rombi frumoşi
  • Model:Pampas cat
  • Motorizare:6 în unghi

Scris 20 noiembrie 2008 - 09:24

Vezi postareasalesman, la Nov 19 2008, 10:57 PM, a spus:

.. poate o casca sa imi mai iau.
Casca este primul element important pe care trebuie sa il cumperi. Sa o pui pe cap si sa o legi bine inainte de a ridica piciorul sa te urci pe sa. In cazul in care te dezechilibrezi si cazi sau esti lovit de un autovehicul, sansele sa te lovesti la cap si sa ramai cu sechele permanente sunt foarte mari. In mod clar recomand o casca de calitate.
Inteligenţa Artificială nu are nici o şansă în faţa prostiei naturale

#15 salesman

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.685 Mesaje:

Scris 20 noiembrie 2008 - 09:25

Merci!

Numai de bicicleta nu mai era loc in masina ...
M-am uitat si eu la alea, dar nu mi s-au parut asa robuste. Plus ca pe asta pot sa o pun pe masina, nu in ea.
Si daca isi ia si nevasta-mea, doua chiar nu au loc in masina, dar pe masina au loc.
Mi-a zis nenea de la biciclete ca suportul lui permite rularea cu 200 km/h. :lol:

#16 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:
  • Marca:Subaru
  • Model:Impreza WRX Sport Wagon
  • Motorizare:2.5 T >260cp

Scris 20 noiembrie 2008 - 03:41

fara bicicleta probabil
suportul meu de skiuri a inceput sa se dezintegreze pe la 200
Felipe trebuie sa castigi cea mai importanta batalie a ta de pana acum!

#17 salesman

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.685 Mesaje:

Scris 20 noiembrie 2008 - 04:16

tipul ala se referea la "cu bicicleta pe ele"
se pare ca de Subaru scap repede (1-2 saptamani), A3-ul nevesti-mii nu merge asa repede, deci nu conteaza... :lol:

acum am alte nevoi: ma dor bucile de la sa si am aflat ca exista o invelitoare din silicon; trebuie sa imi iau una d-asta si niste pantaloni cu intaritoare in zona dorsala...

#18 ska

nobody...

• Members
  • 12.500 Mesaje:
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1,9 CDTI 150cp

Scris 20 noiembrie 2008 - 04:43

faina tzoagla.
s-o pedalezi sanatos. vezi ca-i frig. ai grija

sa fie oare asta un pic pas pentru altceva pe 2 roti? :lol:
Posted Image
why so serious? ... let's put a smile on that face...
happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#19 mol

Banned

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.768 Mesaje:

Scris 20 noiembrie 2008 - 08:05

Ai grija, fiindca nu esti un bun exemplu pentru tinerii de pe forum. Ai depasit viteza legala, iar la peste 60km/h te lasa astia pieton si-o sa te apuci de jogging.

Si eu iti recomand o casca de calitate, nu te lua dupa baieti ,uite o casca sanatoasa :http://www.telefoane-mobile.tv/wp-content/uploads/2008/08/headset-nokia.jpg

Ti-ar trebui un echipament complet http://www.motoflash...s/large/214.jpg

si sa nu mergi descult ca fraierul ala, deci si

:http://motociclete.motomag.ro/wp-content/uploads/2008/04/s-mx-plus-boot.jpg.

In rest ce sa zic, ai vitezometru cu o multitudine de functii(de ce l-o fi chemand vitezometru!), aripi (presupun ca bei mult red bull cu whisky).

Ai grija, sezutul are o mobilitate mult prea mare, multiple orientari , iar daca-ti citeste nevasta posturile, ai pus-o...

-vezi ca exista suporti pentru biciclete care se monteaza in spatele masinii http://www.bmw.ro/ro/ro/owners/accessories...er_towhitch.jpg

-aveti ceva poze cu biciclete pliabile?

Aceasta postare a fost editata de mol: 20 noiembrie 2008 - 08:07

#20 mol

Banned

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.768 Mesaje:

Scris 20 noiembrie 2008 - 08:20

Vezi postareaMikeTekRacing, la Nov 20 2008, 02:41 PM, a spus:

fara bicicleta probabil
suportul meu de skiuri a inceput sa se dezintegreze pe la 200

L-ai pus pe masina lui Relu, sau Cata? :lol:
Incearca o intalnire garajul intr-un loc unde se schiaza si vin si eu sigur... :)

Schiezi, sau porti suportul ca-i trendy? :D

Mai sunt pasionati de ast sport?

Spining stiu ca se pricepe, numai ca el si-a schimbat orientarea :D , catre placa.
Safu' parca are un ,,complex'' :D pe-o partie de ski prin Petrosani, poate face reduceri substantiale pentru membrii garajul ,si-o punem de-o intalnire.

Salesman, scuze, da' nu-ti pui tu mintea cu mine... :D

#21 ska

nobody...

• Members
  • 12.500 Mesaje:

Scris 20 noiembrie 2008 - 09:13

si io cochetez cu placatul. gresie. faianta. cam tot ce se poate
echipament mi-am luat. acuma ma mai inarmez cu tupeu si vrajeala, si ii dau tare pe partie.
la straja e ok. eu m-as baga daca iese de o intalnire mai mare ptr ski 2-3 zile or something.

la intalniri cu biciclisti nu ma duc :lol:
Posted Image

#22 salesman

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.685 Mesaje:

Scris 20 noiembrie 2008 - 11:11

Azi am mai facut 15 km prin partea titanica a orasului. Am nevoie de clopetel, altfel nu se da nimeni de pe pista aia comuna cu trotuarul.
Si mai am nevoie de aparatel cu ultrasunete pt respins cainii atacatori, invelitoare cu silicon pt sa si poate lumina fata, dar de asta nu sunt sigur.

Am mai observat ca nu mai am nici mobilitatea nici conditia fizica din facultate (in anul 2 am mers pe Valea Oltului de la Rm Valcea la Sibiu - 100 km - cu o bicicleta gasita pe la bunica-mea prin curte; am facut 6 ore) si ca ma surpinde faptul ca nu pot schimba vitezele pe loc - de ex cand ma opresc la semafor, ma astept sa plec tare, dar nu pot ca de, asta nu e masina... :D

In rest numai de bine, e o placere sa mergi cu bicicleta, vezi altfel orasul, strazile, oamenii si locurile pe langa care treci. Frigul nu conteaza ca te incalzesti, aerul e ok, de manusi inca nu e cazul.

De carat cu masina nu se pune inca problema (trebuie sa fac un inceput de conditie fizica), deci nici de suporti.

mol: http://www.bicicletepliante.ro/

#23 mol

Banned

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.768 Mesaje:

Scris 20 noiembrie 2008 - 11:23

Incearca asta.

Setari la semafor:bagi treapta intai( sa ai lantul pe foaia cea mai mare, precum si pe pinionul cel mai mare), apesi cu toata puterea pe acceleratie, pardon ,pedala , ti-i frana, iar la semnalul galben, chiar rosu, :D eliberezi brusc frana si i-ai spart pe toti. :D

Vezi ca-i riscant, fiindca astia te pot incadra aici:,,Organizarea sau participarea, in calitate de conducator de vehicul sau de animale, la intreceri neautorizate pe drumurile publice se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda''. :D

Nu-i pune atatea accesorii fiindca o ingreunezi si pierzi la demaraj,top-speed...

#24 ska

nobody...

• Members
  • 12.500 Mesaje:

Scris 20 noiembrie 2008 - 11:35

si vei fi un adevarat biciclist slash drifter :D
Posted Image

#25 salesman

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.685 Mesaje:

Scris 20 noiembrie 2008 - 11:59

ce sa mai zic? sunt spiciles ...

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi