Salt la continut

La cererea publicului va oferim Club Subaru

121 replies to this topic

#101 Relu

kroko

• Moderators
  • 22.716 Mesaje:
  • Marca:For-ash ...
  • Model:Oldtimer
  • Motorizare:Ce-i aia ?

Scris 14 noiembrie 2007 - 09:05

Problemele cresterii de putere la aspirate sunt mult mai delicate decit la cele turbo si cu mult mai putin spectaculoase. In schimb sunt mai putin nocive motorului decit la cele turbo in cazul unei remapari proaste.
La un motor aspirat pe benzina, primele lucruri care se fac cind se doreste o crestere de putere, sunt cele care optimizeaza evacuarea si admisia. Cu alte cuvinte se urmareste diminuarea "gituielilor" impuse de normele de poluare inclusiv cele sonore.
Povestea e foarte lunga si din pacate foarte putin stapinita de "tunerii" din Romania. Mai ales ca fiecare motor in parte are potentialul si particularitatile lui.
Prin remapare fara alte modificari nu se poate obtine decit maxim 10% in plus ca si putere iar prin optimizarea evacuarii+adimisiei ( cind e posibil !!! ) tot p-acolo. Ambele combinate pot aduce in cel mai fericit caz 15-20% dar foarte rar, la foarte putine motoare si mai ales de foarte putini "tuneri".
Subaru face motoare cu potential deosebit, iar in ultima vreme au pus accentul foarte mult pe optimizarea evacuarilor si a admisiilor la masinile de serie..
Pare ciudat ca uneori puterea motoarelor "scade" de la un an la altul. Insa fiti convinsi ca stiu ei foarte bine de ce au scazut puterea, poate au cistigat in alta parte :(
Cind se discuta despre noul STI de exemplu, pe site-ul Subaru Japonia, inainte de lansare, japonezii au spus foarte clar ca nu au fost preocupati de cresterea puterii noului motor cit de felul in care va functiona motorul in regimuri joase, adica cresterea elasticitatii motorului.
Acelasi lucru il fac si la cele aspirate, si chiar cu mult succes.

Ca exemplu de tuning Subaru, la "aspirata" mea, dupa ce am studiat foarte mult ce se poate obtine ca si cistig si mai les la care tuneri gasesc cele mai bune piese pentru evacuare, am reusit sa cresc puterea cu aprox. 10 cai numai prin schimbarea evacuarii si a admisiei. Remapare nu am putut face pentru ca nu se poate "intra" in modelul de ECU care-l am eu pe masina. Ma rog, nu am gasit nicaieri pe toate continentele pe cineva care sa-l poata accesa.
Parte din piesele pentru evacuare le-am adus din Australia ( galeriile si catalizatorul HI-Flow ), iar cat-back am pus de STI stock. Admisia este una de STI putin adaptata.

La modelele noi cum ar fi masina lui Mike sau Legacy-ul lui Adytzu, galeriile sunt deja super OK din fabrica, adimisa e OK, ce ar mai putea fi facut ar fi numai schimbarea unui catalizator cu cistiguri minime. Poate o remapare ar aduce ceva in plus dar nu stiu cit.
Cred ca e valabil si la motorul de 1.5.

#102 Cristian

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.341 Mesaje:
  • Marca:Fiat
  • Model:Albea
  • Motorizare:1.4 77CP

Scris 14 noiembrie 2007 - 09:37

heh , multumim pentru lamuriri Relu :(
Computers are incredibly fast, accurate and stupid. Human beings are incredibly slow, inaccurate and brilliant. Together they are powerful beyond imagination. Albert Einstein

#103 Relu

kroko

• Moderators
  • 22.716 Mesaje:

Scris 14 noiembrie 2007 - 09:46

Am gasit citatul despre STI 2008
".......Instead of adding to the top-of-the-range car's already explosive power output, company engineers are concentrating more on beefing up the low to mid-range torque."

#104 Cristian

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.341 Mesaje:

Scris 14 noiembrie 2007 - 09:55

Aha . Am inteles . Dar parerea ta despre acest 1.5 care este ?

Masina merita cumparata cu acest motor ? Sau unui Subaru ii sta bine numai cu o cilindree de peste 2 litri si 150 CP ?
Computers are incredibly fast, accurate and stupid. Human beings are incredibly slow, inaccurate and brilliant. Together they are powerful beyond imagination. Albert Einstein

#105 Relu

kroko

• Moderators
  • 22.716 Mesaje:

Scris 14 noiembrie 2007 - 10:00

Nus ce sa zic. E pina la urma o chestie psihologica. Masina merge chiar foarte bine - cea de 1.5 -, insa numai la gindul ca e Subaru si nu fuge pe masura, s-ar putea sa te nemultumeasca. Daca nu esti afectat de chestia asta, e super OK.
Am vazut ca cei de la SMT au inmatriculat o Impreza noua de 1.5. Daca vrei, ii rugam sa-ti ofere un drive-test sa vezi exact cum se comporta masina. Sunt convins ca nu ne vor refuza.

#106 Cristian

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.341 Mesaje:

Scris 14 noiembrie 2007 - 10:17

heh , multumesc frumos Relu ... dar sincer mi-ar fi rusine , adevarul e ca nu am bani sa-mi cumpar masina ... sper sa strang banii cam intr-un an jumate sau ceva de genul asta . Mai mult , eu am carnetul de doar 10 luni (portocala in geam etc ) si o experienta de doar 8 k kilometri . Inca nu am destula experienta sa conduc un Subaru :( Oricum multumesc inca odata de oferta !

#107 Relu

kroko

• Moderators
  • 22.716 Mesaje:

Scris 14 noiembrie 2007 - 10:21

Oricum, cind va veni vremea sa schimbi masina, fa tot posibilul sa mergi inainte cu masina pe care o doresti. Conteaza enorm :(

#108 Cristian

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.341 Mesaje:

Scris 14 noiembrie 2007 - 10:26

Evident . Oricum eu pun mult mai mult accent pe siguranta decat pe putere chiar daca sunt constient de faptul ca pentru siguranta este nevoie si de o rezerva de putere . Eu consider un mare plus acest AWD de la Subaru si sunt foarte sigur de faptul ca nu voi regreta nici o secunda alegerea daca va fi sa-mi iau o Impreza .

#109 VIPER

1Q

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13.683 Mesaje:
  • Marca:Ford
  • Model:Mondeo MkIII
  • Motorizare:2.0 TDCi 16xCP

Scris 14 noiembrie 2007 - 11:07

Vezi postareaRelu, la Nov 13 2007, 06:27 PM, a spus:

Va multumesc inca odata tuturor.

@mol
Uite ce a vrut fiica-mea ( cea mare evident ) sa-i cumpere mami saptamina trecuta. Nu glumesc :D

Na, sa te oftic un pic cu parcul meu de Subaru (bine, tu ai 2 la scara 1:1 si imi inchizi gura ;)):

Imagine amplasata

1:14, 1:24 (ambele RC), 3 x 1:32, 1:57
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#110 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 16.865 Mesaje:
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 15 noiembrie 2007 - 12:34

superba colectie
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie.
Posted Image
despre fotografie

#111 Relu

kroko

• Moderators
  • 22.716 Mesaje:

Scris 15 noiembrie 2007 - 01:12

Sunt invidios ! :lol: :huh:

#112 Relu

kroko

• Moderators
  • 22.716 Mesaje:

Scris 19 noiembrie 2007 - 07:31

Uitati un STI care va avea in jur de 500+ cai :D

Fisiere atasate

#113 mol

Banned

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.768 Mesaje:
  • Marca:M3 Power by...
  • Model:Gillette
  • Motorizare:1,5 v

Scris 20 noiembrie 2007 - 07:55

Ai vrut un no comment.ai? :)

#114 Relu

kroko

• Moderators
  • 22.716 Mesaje:

Scris 20 noiembrie 2007 - 08:19

E cam greu sa comentezi asa ceva... :)

#115 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 16.865 Mesaje:

Scris 20 noiembrie 2007 - 09:36

as indrazni sa spun ca deja intram in alta liga, unde multi mai au de invatat.

a, ma mira ceva, de ce mitsu nu are o masina ceva mai apropiata de WRX, pt ca EVO e deja prea mult, prea brutala chiar.
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie.
Posted Image
despre fotografie

#116 mol

Banned

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.768 Mesaje:

Scris 20 noiembrie 2007 - 11:15

Cata,ai fost barfit ca esti ,,dus cu pluta''in ale conducerii...
Cand ma tragi cu Forester-ul? :(

#117 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 16.865 Mesaje:

Scris 20 noiembrie 2007 - 11:44

ii dau numai pe cei cu testamentul actualizat.

sunt dus departe sau asa mai aproape? bine ca ma stapanesc cand sunt in compania altora :(
Posted Image
despre fotografie

#118 mol

Banned

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.768 Mesaje:

Scris 21 noiembrie 2007 - 10:46

Modest,modest...ca orice posesor de Subaru...! :(

#119 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 16.865 Mesaje:

Scris 21 noiembrie 2007 - 10:49

hm, daca citesti pe aici, vei observa ca recunosc ca nu sunt un sofer bun. m-am invatat singur sa conduc, asa ca ce putea sa iasa :(
Posted Image
despre fotografie

#120 ska

nobody...

• Members
  • 12.499 Mesaje:
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1,9 CDTI 150cp

Scris 21 noiembrie 2007 - 12:10

lasa dumele si vrajelile... daca erai un sofer prost, la cum conduci (din cate am vazut eu), si la CE conduci, nu stiu daca mai apucai sa scrii pe forum :(
Posted Image
why so serious? ... let's put a smile on that face...
happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#121 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 16.865 Mesaje:

Scris 21 noiembrie 2007 - 07:58

esti un dragut
Posted Image
despre fotografie

#122 ska

nobody...

• Members
  • 12.499 Mesaje:
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1,9 CDTI 150cp

Scris 21 noiembrie 2007 - 08:57

sunt realist. :thumb:
mi-a placut ce am vazut intre sibiu si sebes in primavara :D

Aceasta postare a fost editata de ska: 21 noiembrie 2007 - 08:58

Posted Image
why so serious? ... let's put a smile on that face...
happiness is not around the corner. happiness is the corner.

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi