Salt la continut

La cererea publicului va oferim Club Subaru

121 replies to this topic

#1 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.904 Mesaje:
  • Marca:BMW
  • Model:323i 1986
  • Motorizare:2.5 171CP

Scris 22 octombrie 2007 - 11:32

Ca urmare a unei discutii pe aria generalilor s-a decis infiintarea Clubului Subaru .. ca au aparut asa de multi subaristi in ultima vreme incat era clar ca le trebuie si lor un loc de joaca.
Life must be taken one disaster at a time

#2 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 14.324 Mesaje:
  • Marca:Ford
  • Model:Fiesta
  • Motorizare:1.4 tdci

Scris 23 octombrie 2007 - 01:06

Da, da astia p'aici parca'i vad ca or sa scrie doar de viteze maxime, timpi minimi pe diferite trasee si cel mult or sa se planga de consum :)
Omue inainte de toate ;)

#3 Cristian

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.341 Mesaje:
  • Marca:Fiat
  • Model:Albea
  • Motorizare:1.4 77CP

Scris 23 octombrie 2007 - 01:12

hehehe , poate o sa vedem impresii despre service , remapari si cine stie ce review-uri la uleiul Motul and so on :)
Computers are incredibly fast, accurate and stupid. Human beings are incredibly slow, inaccurate and brilliant. Together they are powerful beyond imagination. Albert Einstein

#4 Relu

kroko

• Moderators
  • 22.716 Mesaje:
  • Marca:For-ash ...
  • Model:Oldtimer
  • Motorizare:Ce-i aia ?

Scris 23 octombrie 2007 - 08:40

Mah, eu sper din tot sufletul sa fie poate primul "club" al celor sinceri si cu picioarele pe pamint.
Sper iarasi ca pe aria asta sa se discute despre particularitatile acestor masini, sfaturi tehnice pentru exploatare si intretinere, etc...
Marele nostru avantaj -al posesorilor de Subaru de pe garaj-, este ca suntem totusi niste persoane cerebrale, folosim masina pe care o avem ca masina de zi cu zi si nu pentru a merge cu ele la curse.
Nu spun ca cei care merg la curse au "probleme", dar masinile de fiecare zi nu au nimic in comun cu cele preparate, respectiv subiectele de discutie ar fi complet altele.
Chiar vreau sa cred ca nu vom avea iesiri neprincipiale gen "mama ce masina tare am, frustrez pe toata lumea.."
Chiar imi permit sa ROG moderatorii sa tina in friu discutiile, si sa "amendeze" instantaneu orice derapaj.

#5 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.006 Mesaje:
  • Marca:Mazda
  • Model:6
  • Motorizare:2.0l, 147CP

Scris 23 octombrie 2007 - 09:14

Deci, asa cum a zis si Relu si am zis si eu in Topicul Masina Mea, cand am cumparat-o, este o masina perfect normala ca orice alta masina din clasa ei, cu o putere decenta, dar care nu frusteaz pe nimeni. Marele atu, insa, este stabilitatea deosebita pe viraje si abia astept iarna sa va spun cum e si pe zapada, ca iarna trecuta aproape ca mi-a parut rau ca am dat banii pe gume de iarna.
Eu sunt sincer, de felul meu, si asta cateodata nu e bine. Dar nu imi place sa ma ascund dupa deget si sa zic: "Moama, am cea mai bengoasa masina".
Deci, punctul slab la a mea e ambreiajul, pe care am reusit deja, in 20.000km, sa-l parlesc. Si asta in conditiile in care eu nu fac liniute si nu-i dau in gura la greu. Astept zilele astea sa fiu sunat de la Service in vederea schimbarii lui pe garantie. Nu as putea sa va spun din ce cauza se intampla asta, dar se pare ca e o problema recunoscuta de ei. A doua problema majora ar fi vopseaua incredibil de slaba. Am deja intr-un an de zile o gramada de punctulete de vopsea sarita pe capota. La fel e si parbrizul, slab. La fel, e deja destul de matuit datorita nisipului de pe drum (probabil, sau mai bine zis cu siguranta, la ei, adica in Japonia, nici nu au auzit de astfel de probleme, dar asta e).
Am avut ceva problema la acomodarea cu servodirectia care e mai moale fata de ce am avut eu inainte. Daca la Xsara, dupa 130-140km/h puteam linistit sa iau mana de pe volan pt. ca directia devenea foarte tare, la asta cam trebuie sa am in permanenta contactul cu volanul. In schimb, la viteze joase si parcari, e mult mai comoda si, desi e mai mare, are o vizibilitate excelenta.
Muzica, dupa cum stiti, e de kko si a fost primul lucru pe care l-am schimbat. Nu spun la cine sa nu fac reclama, dar cred ca nu mai e nevoie. Stie toata lumea cine e The King in domeniul asta. :)
COnsumul...ah...consumul...Ei, aici ati dat-o in bara: e chiar onorabil pentru ce stie sa faca masinuta. La mers normal in Bucuresti, e in jur de 12,5-13,5%, mers mai agitat, 14,5-15,5%. In afara, mers in conditii regulamentare e 7,8-8,5%, dat in goarna la greu, 10-11%. Pentru un motor de 2.0l, benzina, 165CP si tractiune integrala permanenta 50/50, eu consider ca e ok.
Sa va spun ce e foarte greu de facut cu ea: SA PLECI TARE DE PE LOC. NU va dati cocosi ca nu stiti ce spuneti. Iti trebuie zeci de ore de incercari sa reusesti s-o duci acolo unde vrei. Timp in care, cu siguranta vei busi ambreiajul. Si nu-ti spune nimeni cum sa faci...asta e cel mai rau. In tari mai civilizate, exista, odat cu achizitiunarea masinii, posibilitatea sa faci un curs de pilotaj pe asa ceva (gratuit sau cu plata, depinzand de oferta dealerului....dar exista). La noi....niente. Iei masina, vrei s-o conduci ca si pe una normala, si te trezesti ca-ti pica ambreiajul. sau busesti diferentialul central ca tot asa, nimeni nu-ti spune ca nu trebuie sa tragi frana de mana in curbe.
Deci, pentru cei care intentioneaza sa-si ia asa ceva, cititi, cititi si iar cititi inainte de a face ceva.
Va ajunge cu carcotitul? Pot sa zic acum si de bine? :D :D :D

Si, ca un club care se respecta...trebuia sa incepem cu ce inseamna de fapt LOGO-ul firmei:

"The Subaru logo.
The six star emblem on the Subaru cars symbolize the Pleiad, one of the most famous which is considered to be is the Taurus constelation(Subaru is the Japanese name of the constelation). It symbolize the association of six companieas, which constitute the Fuji Heavy Industries. The constellation are famous for centuries and are mentioned in the Homeric Odyssey and in Bible.
Pleyads are also famous under the name of "Seven sisters", because the person with a normal eye sight can see seven stars. The record number of the stars which could be seen in the Pleyad is 19 (probaly this was the way in the antique times to check the eye sight). Using the telescope it is possible to see more stars in this constellation, the total number of which consist near 400.
The most bright star in the Pleyad is Alcyone, in favorem of which is called the SVX Subaru model.
It is not very clear why the "Seven sisters" are represented by a six star symbol. May be the Japanese have bad eye sight."

Aceasta postare a fost editata de adytzu: 23 octombrie 2007 - 09:08

"Mazda 6 TE Plus, 4 usi, MZR 2.0i 147cp, alb perlat, praf maro, cu 3 pedale: pedala pentru zgomot, pedala pentru apropiat parbrizul, si pedala pentru dezmortit piciorul stang."

#6 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.904 Mesaje:
  • Marca:BMW
  • Model:323i 1986
  • Motorizare:2.5 171CP

Scris 23 octombrie 2007 - 09:20

adytzu .. eu parca am vazut ca ti se da si un curs de pilotaj cand cumperi subaru de la noi. sau era doar pentru WRX STI?
Life must be taken one disaster at a time

#7 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.006 Mesaje:

Scris 23 octombrie 2007 - 09:22

Da, e numai pt. STI. :)
"Mazda 6 TE Plus, 4 usi, MZR 2.0i 147cp, alb perlat, praf maro, cu 3 pedale: pedala pentru zgomot, pedala pentru apropiat parbrizul, si pedala pentru dezmortit piciorul stang."

#8 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:
  • Marca:Subaru
  • Model:Impreza WRX Sport Wagon
  • Motorizare:2.5 T >260cp

Scris 23 octombrie 2007 - 10:57

la impreza servo mi se pare chiar tare, in nici un caz moale
Felipe trebuie sa castigi cea mai importanta batalie a ta de pana acum!

#9 masterblaster

Addicted

• Moderators
  • 6.368 Mesaje:
  • Marca:Hyundai / Dacia
  • Model:Accent / 1310
  • Motorizare:1.5 CRDI / 1.4

Scris 23 octombrie 2007 - 12:23

bine tie toate ti se par tari :D mai stii la SIAB cand testam ambreiaju? :)
in alta ordine de idei felicitari domnilor! sa va tina subieurile 1 mil km si sa va bucurati de ele in fiecare zi (bine asta se subintelege :D) :party1:
buna ideea ariei dedicate :D
www.kinderu.wordpress.com
He who wants too much from life ends up losing everything! But he who wants too little ends up not having anything at all!

#10 mol

Banned

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.768 Mesaje:
  • Marca:M3 Power by...
  • Model:Gillette
  • Motorizare:1,5 v

Scris 23 octombrie 2007 - 01:48

Mda...

Felicitari tuturor posesorilor!(poate definiti nitel ,asa in general,termenul de ,,masina de cunoscator'')
Faptul ca enumerati si minusuri,e un inceput,timid,da' e...

La ,,modul de servire'' de catre Adytzu a masinii de serviciu care are sa-i vina,precum si a unor ,,paralele'',am pierdut,voit, ,,demarajul''pe acea tema(imi adusesem aminte de un banc legat de posesia unei pusti)...

Nu prea inteleg unele expresii ca:,,e o masina perfect normala'',,,stabilitate deosebita pe viraje''(deosebitul asta e regasit la orice integrala-ex.Audi-si nu, numai).
Daca cedarea ambreiajului in 20 de mii de km. nu s-a datorat folosirii defectuoase,atunci e o problema cam mare.
Mi se pare aberanta necesitatea unui curs de ,,pilotaj''in cazul masinilor ,,domestice''.Cei cu supercar-uri ar trebui sa aiba parte de ,,cantonamente spatiale''?!

Ar fi interesant de a enumera si concurenta modelelor de la Subaru (or fi avand?) si de vazut care ar fi argumentele pro marcii.
Pentru mine STI-ul are un loc aparte.

#11 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.006 Mesaje:

Scris 23 octombrie 2007 - 02:45

Mol, sa incerc sa te lamuresc: in primul rand, limba asta romaneasca e tare pacatoasa si daca ti-ai propus sa cauti nod in papura in exprimarea cuiva, e aproape imposibil sa nu reusesti.
1. "e o masina perfect normala" = e o masina ca oricare alta din clasa ei. Concluzie pe care VREAU sa-i fac sa ajunga pe toti care fac ochii mari cand le spun ca mi-am luat Subaru. Multi, prea multi, din tara asta, nu stiu de Subaru decat de STI si eventual de Forester. Deci, faptul ca iti iei o masina Subaru echivaleaza pentru ei ca esti dus cu pluta si ai in cap numai liniute. Nu e asa: am luat-o ca masina de familie si as si vreau sa fie considerata.
2. "stabilitate deosebita pe viraje" - aici ma abtin sa comentez cometariile tale. Il las pe Cata69 care inainte a avut 4Motion.
3. Problema ambreiajului: da dpmdv e o problema. Cel putin la Legacy. La celelalte modele pare sa nu fie. De aceea si intentionez sa-l schimb. Se manifesta prin faptul ca nu te lasa deloc, dar DELOC, sa-l patinezi. Orice incercare de felul asta se soldeaza cu fum si un zgomot metalic de-ti crapa capul. Pentru cineva care a condus tractiune fata 15 ani si care e obisnuit ca la o plecare mai tare sa tina masina din ambreiaj (o fi gresit, nu stiu, si nici nu vreau un flame pe tema asta) va fi foarte greu sa se acomodeze cu ambreiajul unui Legacy. Si nu o spun numai eu: o spun si americanii, singaporezii, australienii si inca multi altii la care se importa acest model de masina. Solutia aleasa de unii e sa schimbe kitul de ambreiaj cu unul de Forester XT. Nu stiu...las pe cei de la Garantie sa decida ce e mai bine. De aici apare si necesitatea sa ti se explice cate ceva despre aceasta masina cand o cumperi. Eu nu am "harsait-o" de prea multe ori, dar se pare ca a fost suficient ca sa-mi faca ceva probleme. Acum, problema majora e ca dardaie la plecatul de pe loc (probabil volanta). Modelul vechi, 2006, se pare ca avea probleme cu discurile de frana care se ovalizau destul de repede. Asta e. Am spus-o si o repet: nu cred sa existe masina perfecta.
Cred ca nu e cazul sa va indic forumurile mono-marca sa vedeti ce probleme au altele, nu?
Deasemenea, trebuie sa tineti cont de faptul ca, chiar daca e productie de serie, fiecare exemplar e unic in felul lui. POt baga mana in foc ca 2 buc. din acelasi lot NU se comporta identic. Asa ca, fiecare cu norocul lui.
Ideea unui curs de pilotaj nu e aberanta deloc. Daca ar fi dupa mine, as propune-o fiecarei marci de masina, tocmai fiindca fiecare e diferita de alta. Mi-aduc aminte cand am luat Xsara, mi-a explicat dealerul ce si cum in 2 min., ne-am uracat la volan si noroc ca era parcarea goala ca am avut unde sa dam o tura cu ea. Pe drum spre casa, s-a facut noapte, a inceput ploaia...sa vezi ce distractie era in masina, la ora 7 seara in Bucuresti pe B. Vacarescu (cine stie, cunoaste traficul) incercand sa ne lamurim ce si cum. Plus ca fiind noua avea niste frane de ne baga in parbriz la fiecare apasare. Deci ideea de a face un drive test inainte sau niste indicatii pretioase despre particularitatile mainii nu e inutil.
Pacat ca nu ti-am dat-o cand ai fost in B. s-o conduci si sa-ti spun sa incerci sa pleci mai tare de pe loc. Te lamureai de atunci despre ce-i vorba.
Referitor la concurenta...ce sa-ti fac daca nu citesti presa locala de specialitate?
Tocmai ce a fost un drive-test comparativ in luna octombrie intre Honda Accord 2.0l, Legacy 2.0l si Toyota Avensis 2.2 D4D (nu a vrut dealerul sa dea o benzinara). Nu pot sa-ti spun numele revistei ca nu-i voie aici...dar cauta pe la chioscuri ca poate o mai gasesti. :unsure:

#12 Relu

kroko

• Moderators
  • 22.716 Mesaje:

Scris 23 octombrie 2007 - 02:56

Pai sa incerc eu sa lamuresc citeva aspecte:
- Masina perfect normala, adica masina care nu are nimic iesit din comun, o masina de toata ziua, de mers in concedii sau/si la servici, etc..
- Sta bine pe viraje ( adica cum auzi :unsure: ) Cu alte cuvinte, atit suspensia, repartitia greutatilor, transmisia, formeaza un tot unitar care fac orice masina Subaru sa se comporte deosebit pe viraje. E gresit sa crezi ca daca o masina are "16", inseamna obligatoriu stabilitate excelenta. Sunt multi factori care contribuie la stabilitate, si putini fabricanti cu adevarat talentati in a face o masina cu comportament rutier foarte bun.
- Volanta de Legacy are o particularitate ( este dual mass ), care se pare ca nu a fost o alegere stralucita pentru Subaru. Acum parerile sunt impartite, are si avantaje, dar si dezavantaje. Ori pur si simplu sunt greseli de fabricatie.
- Problema cu plecarea "tare" la o integrala, e aia ca rotile au sanse foarte mici sa patineze. Asa ca toate forta de disipa in ambreiaj. Oricarei masini ii face rau patinatul ambreiajului, dar la o tractiune fata daca esti "nervos", ii dai un SCIRTZ din pneuri si gata, ai lasat gume de citeva mii de lei pe asfalt dar ambreiajul a scapat. La integrale oha "scirtz", asa ca cedeaza ambreiajul. Poti si la integrala sa-i dai cu fum din roti, dar trebuie sa ai cam multi caluti sub capota.
- La aia cu deprinderea pliotajului unui Subaru, e valabil aproape la oricare din masinile facute de ei, si este bun tocmai pentru ca posesorul sa poata beneficia de toate calitatile masinii.

Cred ca am postat odata cu Adytzu....scuze.

Aceasta postare a fost editata de Relu: 23 octombrie 2007 - 02:57

#13 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.006 Mesaje:

Scris 23 octombrie 2007 - 03:05

Pai n-ai de ce sa-ti ceri scuze: posturile se sustin si se completeaza reciproc. :unsure:

#14 mol

Banned

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.768 Mesaje:

Scris 23 octombrie 2007 - 03:10

...''Tocmai ce a fost un drive-test comparativ in luna octombrie intre Honda Accord 2.0l, Legacy 2.0l si Toyota Avensis 2.2 D4D (nu a vrut dealerul sa dea o benzinara). Nu pot sa-ti spun numele revistei ca nu-i voie aici...dar cauta pe la chioscuri...''Adytzu

Pai eu vad inegale comparatiile si ,n-am idee ce-au concluzionat respectivii,dar Legacy-ul pentru mine e intr-o alta liga.
Superioara.

Din punctul meu de vedere ,factorii care dau o nota unei masini ar fi :
-motor;
-tipul tractiunii;
-tipul cutiei;
- interior;
- exterior.

Vezi, daca nu m-ai lasat sa-ti ,,pilotez'' masina,te barfesc...
Legacy-ul imi place, tu ma mai enervezi uneori... :unsure: :beerchug:
Tocmai voiam sa-l laud pe Relu ca-i ceva mai ponderat in afirmatii,cand colo ma omoara si el cu acel deosebit,in viraje...(bine,deosebitul asta voi il vreti in sens superior)

Aceasta postare a fost editata de mol: 23 octombrie 2007 - 03:13

#15 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 23 octombrie 2007 - 03:12

nea adytzu...tu parca ai avut ceva prob si la ambireajul de pe xsara, corect?

#16 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8.866 Mesaje:
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 23 octombrie 2007 - 03:16

Vezi postareaRelu, la Oct 23 2007, 03:56 PM, a spus:

- Volanta de Legacy are o particularitate ( este dual mass ), care se pare ca nu a fost o alegere stralucita pentru Subaru. Acum parerile sunt impartite, are si avantaje, dar si dezavantaje. Ori pur si simplu sunt greseli de fabricatie.
vezi si volantele VAG, dual-mass, care au ridicat destule probleme, chiar si la noile generatii.
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#17 mol

Banned

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.768 Mesaje:

Scris 23 octombrie 2007 - 03:18

Aha!
Daca-i asa ,ambreiajul masinii n-are nici o vina.S-o fi ,,hodinind''prea mult piciorul pe el,ambreiaj...

Eu stiam ca pedala de ambreiaj se utilizeaza pentru un timp cat mai scurt cu putinta....

#18 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.006 Mesaje:

Scris 23 octombrie 2007 - 03:21

Nu, Mike, e incorect. La Xsara nu am avut probleme cu ambreiajul. La Xsara era problema exact pe dos: adica, trebuia dusa peste 2500rpm ca sa se simta bine. Xsara o duce bine in continuare si, in afara de o bara antiruliu, nu s-a schimbat nimic la ea in cei 90.000km cat are acum.
Mol, tu ce vrei de fapt? Sa stresezi poporul roman?
Zi-mi si mie cum ai vrea sa stea pe viraje o masina cu tractiune integrala permanenta simetrica, suspensie independenta pe fiecare roata, motor boxer cu centrul de greutate coborat?
Ce ti se pare atat de exagerat ca am zis ca are o comportare "deosebita"?
Si da, te enervez ca si tu faci la fel. :devil:

#19 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 23 octombrie 2007 - 03:24

sorry nu mai stiam exact..stiam ceva ca il patinai, dar nu mai stiam de ce :unsure:

#20 mol

Banned

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.768 Mesaje:

Scris 23 octombrie 2007 - 03:35

Tractiunea integrala permanenta simetrica duce la reprize mai slabe,consum mai mare....numai minusuri... :D
Independenta rotilor ii regasita la multe masini.
Din 2litrii aspirat presupun ca sunt altii care au scos mai mult...(n-am idee,dar trebuie sa existe,poate pe la bmw?)

Asadar, numai minusuri...

#21 Relu

kroko

• Moderators
  • 22.716 Mesaje:

Scris 23 octombrie 2007 - 03:45

Nu pica in capcana cailor putere... Honda are la 2 litri aspirat peste 200 cai de ex. Mai sunt si altii care fac motoare mai "puternice" la 2 litri. Asta nu inseamna ca daca pui motorul ala de Honda pe Legacy va fi o masina mai tare, sau va fi, dar numai pentru "liniute". Pentru o masina de zi cu zi nu ar fi buna deloc.
Ai dreptate in privinta reprizelor mai slabe la integrale. Dai ceva si iei altceva.. :D

#22 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 23 octombrie 2007 - 03:50

mol
boxer? nu prea :D si nu in combinatia asta

si mol face misto de noi in stilul sau :D

#23 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.006 Mesaje:

Scris 23 octombrie 2007 - 03:52

Vezi postareamol, la Oct 23 2007, 03:35 PM, a spus:

Tractiunea integrala permanenta simetrica duce la reprize mai slabe,consum mai mare....numai minusuri... :D
Independenta rotilor ii regasita la multe masini.
Din 2litrii aspirat presupun ca sunt altii care au scos mai mult...(n-am idee,dar trebuie sa existe,poate pe la bmw?)

Asadar, numai minusuri...

Si? Care-i problema ta?
Fiecare si-a ales ce si-a dorit, nu? :D
Dar, asa cum a zis si Relu, hai sa nu transformam topicul intr-unul de mistouri, da? Ti-ai facut "numarul" esti fericit acum.
Iar daca e s-o dam in versus-uri, sa vorbim de masini in aceeasi clasa, aceeasi bani si cam aceleasi dotari. Si-mi spui tu pe urma cum sta treaba.

#24 Relu

kroko

• Moderators
  • 22.716 Mesaje:

Scris 23 octombrie 2007 - 04:12

Adytzu, ai si pus botu ... Nu stii ca asta e stilul lui ? :D

Aceasta postare a fost editata de Relu: 23 octombrie 2007 - 04:12

#25 Spining

om

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.342 Mesaje:
  • Marca:Volkswagen
  • Model:T4
  • Motorizare:1,9L

Scris 23 octombrie 2007 - 06:35

As vrea si eu lista cu Subarili de pe forum.
Model, motorizare, cutie viteze si transmisie.
Msi.
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele... trage draperia!

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi