Salt la continut

- - - - -

Plan de service NISSAN MICRA

5 replies to this topic

#1 AdrianCiocalau

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 21 Mesaje:

Scris 22 octombrie 2007 - 07:57

Salutare,

N-am mai scris de un secol pe forum (din lipsa acuta de timp) insa nevoia ma impinge sa o fac acum ;)

De vreo 2 luni am adus din Germania un NISSAN MICRA, 1.2 - si chiar acum cand vroiam sa scriu puterea am descoperit ca ... pe brief-ul din Germania, motorul era trecut cu 59 Kw si cei de la RAR din Romania mi-au trecut 48 Kw!

Asadar, prima dilema: ce motor are de fapt?! Seria sasiului este SJNFBAK12U1068137

Acum vreau sa-i fac o revizie si as fi recunoscator oricui imi spune ce trebuie sa schimb la 80.000 km in afara de ulei si filtre. Am fost la RENAULT la service si aia erau varza totala... Si-a dat unul cu parere ca ar trebui schimbata si nu stiu ce curea de la servodirectie. Distributia am inteles ca ar fi pe lant.
Nu sunt permise in semnatura link-uri catre alte site-uri. Pentru site-urile personale ale membrilor exista sectiune separata in profilul utilizatorului.

#2 Diesel

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 235 Mesaje:

Scris 22 octombrie 2007 - 08:36

Ai inceput sa cumperi masini..nu gluma.

Nu era mai buna Fabia pe care ai avut-o`? :D Ce vremuri..;)

Mie Micra (model 2003) mi-e foarte simpatica, pentru oras e foarte buna pt o femeie si avand motor de Renault consuma mai putin ca un motor VAG benzinar.

In alta ordine de idei, aici http://www.globalaut...plt?no=658&ass= se spune ca exista doua motoare cu specificatiile care le-ai scris.

Interesant e ca amandoua sunt 16 v si conform site-ului au cuplu identic (110 Nm). Eu nu m-as lua dupa ce spun cei de la RAR, am avut un Renault 19 Chamade si desi in brief era trecuta cilindreea 1721cmc, in talon mi-au scris 1709cmc (explicatia a fost ca stiu ei mai bine) :ph34r_anim:

Pentru operatiile de service, cred ca cel mai simplu ar fi sa scrii un email unui dealer Nissan din Italia, Germania (unde ti-e mai simplu) si descrii datele masinii si ceri operatiile pe care ar trebui sa le faci daca ai merge la el la revizie. Mai mult ca sigur ca ei nu si-ar da cu presupusul.

#3 AdrianCiocalau

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 21 Mesaje:

Scris 23 octombrie 2007 - 10:04

Da... ce vremuri :) Inca imi place Fabia foarte mult. Aia veche, ca asta noua m-a dezamagit total. Nissan am luat pentru ca i-a placut sotiei, si sincer sa fiu imi place si mie foarte mult. Ideea e ca atunci cand cautam nici prin cap nu-mi trecea ca as putea lua asa ceva... Am tot cautat POLO sau CORSA, insa pana la urma a iesit Micra. Daca ar fi fost sa aleg, eu alegeam tot Fabia :D Sau Polo. Mult mai solida, calitatea interiorului peste Nissan, etc. Da nu asta e subiectul.

Ok, sa zicem ca nu e un capat de tara ca astia de la RAR mi-au trecut alt motor in acte - desi poate cand o sa-l vand o sa conteze pentru cumparator ca are 65 sau 80 CP... - ma gandesc acum, daca am nevoie de piese pentru motor, ce motor zic ca am? O sa ma duc la un magazin de piese sa le dau seria sasiului sa vedem ce motor imi zic ei ca este, judecand dupa VIN.

Buna ideea cu email-ul, cred ca o sa caut pe net un dealer si o sa-i scriu.

In alta ordine de idei, masiunta e super ok, facuta pentru oras - desi a vazut 170 km/h pe autostrada la intoarcerea din Germania. E drept ca usa de la sofer trepida de am crezut ca o sa se deschida :D) Servodirectia o idee prea fina, e super ok pentru oras, insa la viteze mari trebuie sa fii atent cum te tii de volan. Desi am citit pe unele forum-uri ca ar rupe aderenta pe puntea spate destul de usor in virajele abordate la limita, n-am sesizat acest lucru. Nu e cazul sa ma ingrijorez tinand cont ca e condusa in oras 99% din timp. Ce imi place la nebunie sunt farurile, excelente noaptea, mult peste calitatea celor de la Bora de exemplu. Sunt senzationale, si asta cu becuri normale, nu halogene, etc.

Poze cu masina poti vedea aici: http://picasaweb.goo...lau/NissanMicra

Fisiere atasate

Nu sunt permise in semnatura link-uri catre alte site-uri. Pentru site-urile personale ale membrilor exista sectiune separata in profilul utilizatorului.

#4 Diesel

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 235 Mesaje:

Scris 23 octombrie 2007 - 10:30

Servodirectia e electrica (electro-mecanica) deci asa se explica sensibilitatea si totodata calitatile in oras.

Faina si culoarea, sa o folositi cu placere. Cand vei vrea sa o vinzi sa-i arati clientului brieful german si sa-i explici ca 'asta este Romania, aici printr-o taietura de pix s-au taiat jos niste caluti'.

Cand cumparam piese la Renault, la repere mai importante trebuia sa vada o placuta ovala aflata sub capota. Probabil e acelasi sistem la Nissan, sigur sunt poansonate mai multe elemente de identificare sub capota.

Aceasta postare a fost editata de Diesel: 23 octombrie 2007 - 10:32

#5 EvilOne

shapeshifting master

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.082 Mesaje:

Scris 24 octombrie 2007 - 12:42

http://www.nissan.co.nz/pdf/service_schedu...ce-schedule.pdf

cautare google "nissan micra periodic maintenance" daca nu ajunge sau suni la reprezentanta. Mi se pare ciudat ca in 120k nu se schimba nici o curea.
CIOKY PERFORMANCE TEAM
ACrew style

#6 AdrianCiocalau

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 21 Mesaje:

Scris 21 octombrie 2009 - 10:28

Distributia e pe lant.

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi