Astazi am fost intr-o excursie pe Transfagarasan (cu unele opriri pe drum), traseul: Buc -> A1 -> Bascov -> Curtea de Arges -> Vidraru -> ceva mai sus de cabana Capra si retur. Am plecat la ora 09:00 din fata blocului si ne-am intors pe la ~ 20:30.
Km rulati 480, viteza medie pt toata calatoria (inclusiv Buc, etc.) a fost de 60 km/h, consum (chiar vreti sa stiti?)

. Viteza medie a inregistrat o val atat de mica dat fiind faptul ca atat in Buc cat si dupa Curtea de Arges s-a mers incet (ma rog la limita regulamentului, mai tot timpul mi se semnaliza politie pe traseu, desi am vazut f putine echipaje), iar drumul pe Transfagarasan este execrabil, daca nu aveam vit medie pe A1 de 130km/h, probabil ca vit medie totala era si mai mica.
Ca pareri pers. este mai putina zapada ca-n anii trecuti:
Drum facut prin "muntele" de zapada (format atat in urma caderilor de zapada, dar mai ales in urma avalanselor care au maturat si pomi in calea lor):

Ca idee in anii trecuti astfel de situatii se intalneau pe distante cu mult mai mari decat cei cativa zeci de metri de astazi.
Drumul catre Balea Lac, dinspre Curtea de Arges se bloca, natural - troian de zapada, la cam ~300 m de cabana Capra:

Si pana acolo au mai fost vreo 2 zone pe unde a trebuit sa o iau bine pe marginea drumului pt a putea trece, dar acolo (in ultima poza) nu prea era loc suficient pe margine + iarba mustea de apa + am anvelope de vara pe masina.
Chiar si nivelul apei in lacul de acumulare cred ca este unul din cele mai mici inregistrate (cel putin) in ultimii multi ani:
Mare pacat de starea f proasta a drumului, desi in unele zone au mai peticit putin (prost, dar decat craterele de bombardament tot era mai bine), multe alte zone s-au deteriorat. Poate ca d-na ministru a Turismului ia ceva atitudine in acest sens.
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte