Relu, la 26 octombrie 2011 - 10:15 , a spus:
Nu vreau s-o iei ca si "contra" ( discutam doar ), dar aici pot sa-ti spun ca gresesti.
Japonezele ( atentie ! cele facute pe insula, nu cele facute prin ungaria, uk, sau mai stiu eu pe unde ), au ramas la fel de fiabile.
Intr-adevar sunt mai "spartane", cu toate ca spartan e mult spus. Masinile japoneze sunt facute in spiritul practic, si mai putin pentru cei care-si doresc bling-blinguri. N-ai vazut ca la japonezi nu exista "configurator" ? Au vreo 2 variante si-ti alegi din alea 2.
Avantajul e ca nu astepti in plus pentru livrare,sunt mai ieftine, si in nicio varianta nu ai masina cheala.
nu e adevarat, mazda mea era facuta in japonia, mazda maica-mii, are o mazda 2, e facuta tot in japonia.
ma limitez la problemele cu masina mea, dar exista o lista cel putin la fel de lunga si la a maica-mii :
-primii doi ani a consumat in oras intre 11.5 si 13.5, afara intre 7.2(mers ca ochii mortului) si 8(mers normal), problema, care mi-a mancat nervii, s-a rezolvat in doua etape, prima un update de soft care a schimbat parametrii regenerarii filtrului de particule, scadere de 1 litru la suta, a doua dupa ce un tartan a intrat lateral in mine si mi-a rupt intercoolerul in doua, cu intercooler nou a mai scazut consumul inca vreun litru, dupa toate astea am ajuns la consum urban 9.5-10 si extra urban 5.5-6.5, unde 5.5 mers ca ochii mortului
-articulatii picate la 50k
-droser xenon
-greieri, greieroi more like it, cloncanea si troncanea crunt, la 5000 scartaia usa, la 20000 era jale, la vectra din 'nainte abia pe la 20000 am avut parte de scartaielile prezente aicea la 5000, iar cand am dat-o la 100k km tot era mai ok decat mazda la 20.000
-filtru partciule schimbat in garantie
-multe si marunte
-masina avea CDB, o gluma buna, consumul mediu indicat de cdb avea variatii intre 0.7l/100km, si 1.5 ... am reclamat asta in service iar country managerul mazda romania mi-a explicat ca este o eroare din cauza metodei de calcul aleasa de mazda

cristian rigu il cheama
-masina facuta in 2007 nu arata un bec ars in bord, nu semnala cand scadea temperatura exterioara sub 3 grade sa stii de risc de inghet, o sa zici ca nu e nimic, cand pleci din bucuresti si ajungi in moldova, adica de la 10 la 0, eventual noaptea e util asa ceva, avand in vedere ca temperatura exterioara era indicata pe acelasi afisaj cu informatiile cdb-ului puteai alege intre astea si intre termometru, pe care pe urma trebuia sa stai cu ochii ca pe butelie ...
-etc ... asta ce mi-a venit in viteza
-eu cu gume de iarna cu mazda nu urcam panta pe care vecinu cu un 330ci tot cu gume de iarna o urca, ce-i drept nici mazda lui 6 nu era in stare, dar bmw-ul cu rwd ...
-intradevar bine dotata, sistem audio bose cu subwoofer foarte misto, daca il dadeai mai tare intra toata masina in rezonante, oare cat era de greu sa-i faca o insonorizare ???
-finisajele de (cuvant urat), la usa dreapta era o masca cu un 1 cm mai mica decat la usa stanga, o sa caut pozele daca le mai am sa le vezi
-dupa cum ziceam dai mai putin dar si primesti mai putin
-pompa de injectie ... senzorul de rampa, mazda e celebra la asta, ambreiaj facut cu scuipinol, coloana de directie cloncanitoare, si cate si mai cate, si se regasesc la toate
Citeaza
Faptul ca TU esti multumit de felul cum se misca, e tot ce conteaza !
exact, un om care ma intelege, multumesc