Salt la continut

- - - - -

Reguli pt mers cu avionul

25 replies to this topic

#1 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.006 Mesaje:
  • Marca:Mazda
  • Model:6
  • Motorizare:2.0l, 147CP

Scris 15 martie 2011 - 02:17

Deoarece saptamana aviatoare trebuie sa ma deplasez in afara RRo, pun si eu o intrebare intrebatoare pt cei mai "plimbati" in ultimul timp: care mai e regimul bagajelor?

Merg doar pentru 3 zile, si mi-as lua numai strictul necesar, astfel incat sa nu fiu nevoit sa las nimic la cala. Dar acest "strict necesar" cuprinde printre altele, trusa de barbierit, laptopul cu incarcator, incarcatoarele de mobile, un deodorant/parfum, si chestii din astea marunte, de care, din ce stiam, nu mai ai voie cu ele la bagaje de mana.

Deci? Cum procedez?
"Mazda 6 TE Plus, 4 usi, MZR 2.0i 147cp, alb perlat, praf maro, cu 3 pedale: pedala pentru zgomot, pedala pentru apropiat parbrizul, si pedala pentru dezmortit piciorul stang."

#2 pejte

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8.194 Mesaje:
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 15 martie 2011 - 02:27

Lichide nu ai voie sa ai in bagajul de mana. De restul nu mai stiu. Poti suna la aeroport sa aflii exact

#3 alexx_elf

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.725 Mesaje:
  • Marca:Fiat
  • Model:Stilo
  • Motorizare:1.8 133CP

Scris 15 martie 2011 - 02:29

Cand am fost eu puteai sa ai lichide de max 100 ml in recipiente sigilate. La fel si cu mancarea, dar nu mai stiu cantitatea.

#4 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 4.651 Mesaje:
  • Marca:325xi
  • Model:Laguna 2.0T
  • Motorizare:Logan 1310

Scris 15 martie 2011 - 03:34

Sunt multi oameni care pt citeva zile calatoresc doar cu bagajul de mina, poate fi un troller mic, oricum, e fezabil pt 2-3 zile.

Important:
1. bagajul de mina trebuie sa se incadreze, dupa caz, de la companie la companie, in limita a maximum 7-10 kg si trebuie sa aiba niste dimensiuni maxime admise (exista si niste cutii metalice la aeroport in care poti proba daca intra bagajul, si daca intra se incadreaza in dimensiunile maxime)

2. o sa te puna ala la verificare sa scoti cablaraia electronica gen incarcatoare mobile, incarcatoare laptop, mouse, laptop etc. pt ca ei la masina vad doar o mataraie de cabluri care arata poate ca o bomba artizanala :unsure:

3. nu o sa te primeasca cu chestii taioase, deci daca poate un aparat de ras electric va fi acceptat, nu o sa ai cum sa intri cu lama de ras, forfecuta etc.

4. lichide, cum s-a spus, sunt acceptate in limita a 100 ml, si trebuie puse separat in punga transparenta, deci trebuie sa ai grija cu aftershave, spuma de ras etc.

Cam atit imi trece acum prin minte.
www.boldfrank.ro
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."

#5 Relu

kroko

• Moderators
  • 22.740 Mesaje:
  • Marca:For-ash ...
  • Model:Oldtimer
  • Motorizare:Ce-i aia ?

Scris 15 martie 2011 - 04:13

Vezi postareaFrank SF, la 15 martie 2011 - 03:34 , a spus:

.....
4. lichide, cum s-a spus, sunt acceptate in limita a 100 ml, si trebuie puse separat in punga transparenta,..
....
MARE ATENTIE :
Nu conteaza cat lichid ai in recipiente, ci volumul recipientului !

#6 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 4.651 Mesaje:

Scris 15 martie 2011 - 04:19

corect relu, multumesc de precizare
www.boldfrank.ro
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."

#7 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.006 Mesaje:

Scris 15 martie 2011 - 04:22

Am inteles: imi iau bagaj de cala. :unsure:
E mai safe. Nu am mare branza de luat cu mine, dar, decat sa pierd timpul dand explicatii, mai bine fac un bagajel separat si gata.
"Mazda 6 TE Plus, 4 usi, MZR 2.0i 147cp, alb perlat, praf maro, cu 3 pedale: pedala pentru zgomot, pedala pentru apropiat parbrizul, si pedala pentru dezmortit piciorul stang."

#8 Relu

kroko

• Moderators
  • 22.740 Mesaje:

Scris 15 martie 2011 - 04:29

Vezi postareaadytzu, la 15 martie 2011 - 04:22 , a spus:

Am inteles: imi iau bagaj de cala. :unsure:
E mai safe. Nu am mare branza de luat cu mine, dar, decat sa pierd timpul dand explicatii, mai bine fac un bagajel separat si gata.
Inteleapta decizie ! :ph34r:

#9 pejte

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8.194 Mesaje:
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 15 martie 2011 - 04:37

Nu vad totusi problema de a avea bagaj la cala

#10 Relu

kroko

• Moderators
  • 22.740 Mesaje:

Scris 15 martie 2011 - 04:42

Astepti dupa el la debarcare.

#11 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 4.651 Mesaje:

Scris 15 martie 2011 - 04:44

si ti-l pot rataci, sau pradui la aeroport.

Eu nu am fost niciodata in stare sa plec doar cu bagaj de mina, pentru sedere mai mare de 1 zi.
www.boldfrank.ro

#12 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.006 Mesaje:

Scris 15 martie 2011 - 05:12

Vezi postareaFrank SF, la 15 martie 2011 - 04:44 , a spus:

si ti-l pot rataci, sau pradui la aeroport.

Eu nu am fost niciodata in stare sa plec doar cu bagaj de mina, pentru sedere mai mare de 1 zi.

Daca stau bine si ma gandesc...nici eu. B) B) :D
Numai daca ma uit cate am in portbagaj la fiecare plecare, fie si numai pentru jumatate de zi, ar fi trebuit sa-mi dea de gandit ca nu voi fi in stare sa-mi organizez astfel lucrurile incat sa-mi incapa intr-o gentuta de umar.

#13 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 14.324 Mesaje:
  • Marca:Ford
  • Model:Fiesta
  • Motorizare:1.4 tdci

Scris 15 martie 2011 - 05:45

Din ce'am vazut, mai nou ai voie cu un bagaj de cala in limita a 20 sau 23kg si doua bagaje de mana in limita a 10 kg, de obicei si a unor dimensiuni, de care insa de obicei nu se tine cont (evident ca nu vei putea intra in avion cu ditamai geamantanul, dar nici n'o sa ti'l masoare nimeni la mm)

Cu lichidele din cate stiu e vb de maxim 1 litru, insa in recipiente de maxim 100ml, puse in pungi transparente
Omue inainte de toate ;)

#14 salesman

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.685 Mesaje:
  • Marca:Univega
  • Model:510
  • Motorizare:27 de viteze

Scris 17 martie 2011 - 06:13

nu e ma asa complicat.
eu pot sa imi pun totul intr-un bagaj de mana, cu laptop cu tot (bine, eu sunt si mai mic :blink: ). uneori am rucsac separat pt laptop, dar nu pt ca n-ar avea loc si pt ca trebuie sa ma mai deplasez pe acolo cu el.
lichidele le-am pus in punga sau nu. nu m-a verificat nimeni.
nu m-a pus nimeni sa scot cablurile din bagaj. doar laptopul
nu m-a intrebt nimeni nimic de lama de ras (gillette standard)

cea mai mare problema este aia ca nu gasesc gel de ras gillette mic, adica de sub 100 ml si pt asta trebuie sa dau bagajul la cala. la ultimul drum (istanbul) am asteptat 45 minute si 30 minute doar dupa bagaj...
If you think you can do a thing or think you can't do a thing, you're right (Henry Ford).

http://florinpanait.wordpress.com

#15 Relu

kroko

• Moderators
  • 22.740 Mesaje:

Scris 17 martie 2011 - 06:17

Vezi postareasalesman, la 17 martie 2011 - 06:13 , a spus:

......
cea mai mare problema este aia ca nu gasesc gel de ras gillette mic, adica de sub 100 ml si pt asta trebuie sa dau bagajul la cala. la ultimul drum (istanbul) am asteptat 45 minute si 30 minute doar dupa bagaj...

#16 Monitor_R

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.477 Mesaje:
  • Marca:Mitsubishi
  • Model:Outlander
  • Motorizare:2.0 DI-D

Scris 17 martie 2011 - 07:43

Deja in tarile cu apa calda, la hotelurile de 3 stele in sus exista in baie ustensile de ras inclusiv spuma... ;)
Si se vede, ca voi astia tinerii :blink: , n-ati facut armata...
E de ajuns, pe langa aparatul de ras sa ai un pamatuf si sapunul de la hotel si tragi un ras...pe cinste!
:( :( :)

#17 salesman

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.685 Mesaje:
  • Marca:Univega
  • Model:510
  • Motorizare:27 de viteze

Scris 17 martie 2011 - 09:49

nu mai exista domne pe nicaieri! o data am intalnit ...

eu am o crema de ras pe care o iau cu mine pt cazuri d-astea, dar nu imi place ...
If you think you can do a thing or think you can't do a thing, you're right (Henry Ford).

http://florinpanait.wordpress.com

#18 Relu

kroko

• Moderators
  • 22.740 Mesaje:

Scris 17 martie 2011 - 09:58

Singurele "lichide" pe care detest sa nu le am ale mele sunt deodorantul si aftershave-ul !

#19 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.006 Mesaje:

Scris 18 martie 2011 - 07:43

Da' in cala, la intoarcere, am voie sa bag in valiza 2-3 sticle de wisiky? :wacko:
Nu de alta, dar pe lista de obiective propuse spre vizitare, e si Jameson Distilery. :wacko:

#20 Monitor_R

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.477 Mesaje:
  • Marca:Mitsubishi
  • Model:Outlander
  • Motorizare:2.0 DI-D

Scris 18 martie 2011 - 07:50

Vezi postareaadytzu, la 18 martie 2011 - 07:43 , a spus:

Da' in cala, la intoarcere, am voie sa bag in valiza 2-3 sticle de wisiky? :wacko:
Nu de alta, dar pe lista de obiective propuse spre vizitare, e si Jameson Distilery. :)
Numai sa le invelesti bine sa nu se sparga...pacat de continutul sticlei, nu a bagajului!
:wacko: :wacko: :wub:

#21 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.006 Mesaje:

Scris 18 martie 2011 - 09:44

Pai sunt deja pregatit. Am vreo 3m liniari de burete cu adeziv. :wacko:

#22 dante01

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 639 Mesaje:
  • Model:3
  • Motorizare:1.6 DOCH 105 CP

Scris 18 martie 2011 - 10:06

Vezi postareaadytzu, la 18 martie 2011 - 07:43 , a spus:

Nu de alta, dar pe lista de obiective propuse spre vizitare, e si Jameson Distilery. :wacko:

asta cu sticlele e chiar recomandat, numai sa le protejezi bine, vb lui Monitor.
fusesi in Dublin de St. Patrick's day, care va sa zica...ai fost sa vezi focul de artificii peste Liffey?
daca tot esti acolo, viziteaza si Guinness Brewery, e fain.
Njoy!

...Move your mind...

#23 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.006 Mesaje:

Scris 18 martie 2011 - 11:34

NU, bre...as fi vrut eu. :wacko:

Miercuri dimineata plec, pe 23.

Thx pt Guinness. Uitasem de ei.

Aceasta postare a fost editata de adytzu: 18 martie 2011 - 11:36

#24 dante01

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 639 Mesaje:
  • Model:3
  • Motorizare:1.6 DOCH 105 CP

Scris 18 martie 2011 - 12:32

ah, e bine si asa pana la urma. si daca-i dai cu ceva licori, e garantat ca se vede si focul de artificii, 15 D vb aia...:wacko:
e ceva aranjat, adicatelea programul e facut? ma gandesc ca-ti mai pot recoanda cate una, alta...

Njoy!
...Move your mind...

#25 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.006 Mesaje:

Scris 18 martie 2011 - 12:56

Miercuri ajung in jur de 11:30, pana iau bagajili si ma duc la hotel, se face 1 si dupa, sunt liber ca pasarea cerului. Joi am program impus aproape toata ziua, iar vineri dimineata tre ss-o roiesc.
Daca ai ceva sugestii pt ziua de miercuri, dar sa nu ma bagi la costuri prea mari ca nu am de unde. :wacko:

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi