Salt la continut

- - - - -

... cum ne uitam in spatele masinii ?

113 replies to this topic

#51 cata69

the nobody

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 16.865 Mesaje:
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 19 noiembrie 2009 - 04:02

la un hatch exista si o posibila problema, prin forma caroseriei, spatele de murdareste foarte tare. camerele astea nu au nici o protectie cred.

asta e motivul pt care la golf de ex, parca au ascuns camera in emblema si se misca aia.

Imagine amplasata
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie.
Posted Image
despre fotografie

#52 Extremero

Hakuna Matata

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.119 Mesaje:
  • Marca:Ford
  • Model:Focus
  • Motorizare:ST170

Scris 19 noiembrie 2009 - 04:30

Eu n-am fost adeptul nici a senzorilor de parcare si nici a camerelor de mers inapoi.
N-am avut niciodata probleme cu parcarea, m-am acomodat si reusit sa "simt" dimensiunile masinilor foarte repede, de la buburuze pana la dube de marfa. Oglinzile erau suficiente.
Cand am luat ST-ul si avea senzori de parcare am ras si oricum nu-i ascultam pentru ca mai era mult loc dupa ce urlau deja continuu. (am avut un Focus identic inainte, dar fara senzori).

Cu toate astea, senzorii de pe Focus au salvat un copil si implicit si pe mine de belele.
Parcasem pe langa posta de la Timpuri Noi. Cand ma pregateam sa plec, trebuia sa dau cu spatele. Picura afara, nu era nimieni in jur cu exceptia unui mos, care era pe trotuarul opus al stradutei.
M-am uitat in oglinzi, am intors si capul (era liber) si am bagat in R. Moment in care au inceput sa urle senzorii. M-am uitat din nou inainte sa ridic piciorul de pe ambreiaj si am vrut sa ignor sunetul, nu era nimic in jur.
Dar am zis totusi sa cobor si sa ma uit. Surpriza, in spatele masinii era un copil de vreo 2.5-3 ani, al carui bunic (inconstient) era pe partea cealata a strazii.

Pe Outlander am camera in loc de senzori.
Avantajul major fata de senzori este ca nu mai eziti din momentul in care incep sa sune continuu, ci poti sa dai inapoi hotarat pana la 1mm de bara, deoarece o vezi pe ecran.
Dezavantajul este ca senzorii acopera si colturile masinii unde camera nu vede prea bine.
Un alt avantaj este atunci cand parchezi la 45grade de bordura si ai o masina mare langa tine (de care nu vezi daca vine ceva), camera are un unghi suficient de larg incat sa se vada strada.

Pentru mersul inapoi oglinzile raman de baza, pe camera nu-ti dai seama daca deviezi sau nu intr-o parte sau alta.

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de Extremero: 19 noiembrie 2009 - 04:31

#53 adrian_r5

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.943 Mesaje:

Scris 11 aprilie 2010 - 09:14

Vezi postareaVIPER, la 12 noiembrie 2009 - 11:40 , a spus:

Imi voi pune cat de curand camera.

... ti-ai pus ???

Vezi postareaRelu, la 10 aprilie 2010 - 10:12 , a spus:

Apropos de scuter ( si scuze de off-topic ), acum sunt la atelier sa montez senzori pe scuterul nevesti-mi.

De care ai pus ? ... doar senzori si piuitoare sau e si ceva display pe acolo ?

Aceasta postare a fost editata de adrian_r5: 11 aprilie 2010 - 09:15

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

#54 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 14.324 Mesaje:
  • Model:Fiesta
  • Motorizare:1.4 tdci

Scris 11 aprilie 2010 - 09:29

La Relu parea doar piuitoare
Omue inainte de toate ;)

#55 Relu

kroko

• Moderators
  • 22.726 Mesaje:
  • Marca:For-ash ...
  • Model:Oldtimer
  • Motorizare:Ce-i aia ?

Scris 11 aprilie 2010 - 09:31

Doar cu piuitoare. Oricum sunt cei mai misto senzori aftermarket instalati de mine pina acum. Singurul minus e faptul ca trebuie obligatoriu data jos bara.

#56 Cristian

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.341 Mesaje:
  • Marca:Fiat
  • Model:Albea
  • Motorizare:1.4 77CP

Scris 11 aprilie 2010 - 09:34

Mie unul imi plac senzorii care au display, dar display-ul montat deasupra lunetei. Sunt genul de sofer care parcheaza doar dupa oglinzi iar genul asta de senzori consider ca mi se potrivesc perfect.
Computers are incredibly fast, accurate and stupid. Human beings are incredibly slow, inaccurate and brilliant. Together they are powerful beyond imagination. Albert Einstein

#57 Relu

kroko

• Moderators
  • 22.726 Mesaje:

Scris 11 aprilie 2010 - 09:36

Nu stiu daca la astia pusi de mine exista si model cu display. Chiar asa, tu ar trebui sa stii mai bine :D

#58 Cristian

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.341 Mesaje:

Scris 11 aprilie 2010 - 09:38

Exista :D vine intr-un kit separat. Adica poti sa-ti pui display-ul si ulterior. Si din cate stiu display-ul vine montat deasupra oglinzii retrovizoare.
Computers are incredibly fast, accurate and stupid. Human beings are incredibly slow, inaccurate and brilliant. Together they are powerful beyond imagination. Albert Einstein

#59 Relu

kroko

• Moderators
  • 22.726 Mesaje:

Scris 11 aprilie 2010 - 09:43

Acolo nu mi-ar placea. Daca e sa pun vreau sa pun la luneta. Studiem miine :D

#60 Cristian

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.341 Mesaje:

Scris 11 aprilie 2010 - 09:46

Dap! Vedem ce si cum.

#61 VIPER

1Q

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13.683 Mesaje:
  • Model:Mondeo MkIII
  • Motorizare:2.0 TDCi 16xCP

Scris 11 aprilie 2010 - 09:54

Vezi postareaadrian_r5, la 11 aprilie 2010 - 09:14 , a spus:

... ti-ai pus ???
Deocamdata camera a trecut pe planul... 5 cred, inaintea ei sunt alte investitii pentru masina pentru viitorul extrem de apropiat.

Am facut rost intre timp de o camera (webcam zic ei, dar nu prea e webcam) care stie si infrared si vede ff bine pe intuneric. Ma gandesc, in viitor (poate la vara) la un carPC de care sa o atasez.
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#62 adrian_r5

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.943 Mesaje:

Scris 11 aprilie 2010 - 10:07

Vezi postareaRelu, la 10 aprilie 2010 - 10:12 , a spus:

acum sunt la atelier sa montez senzori pe scuterul nevesti-mi.

Vezi postareaRelu, la 11 aprilie 2010 - 09:31 , a spus:

Oricum sunt cei mai misto senzori aftermarket instalati de mine pina acum.

... in conditiile date ... mi se pare firesc sa fie "cei mai misto senzori aftermarket instalati de tine pina acum" ;) ;) :D

Deci ... ca sint "cei mai misto" am lamurit ... da' nu ne spui si noua ce marca, ce model ... ce scor ???

#63 Relu

kroko

• Moderators
  • 22.726 Mesaje:

Scris 11 aprilie 2010 - 10:25

Senzorii sunt astia . Spun ca sunt misto pentru ca pe linga calitatea deosebita de fabricatie au posibilitatea reglarii separat a sensibilitatii pe lateral/frontal, reglaj volum sunet, comanda "mute" pentru radio,sunt incastrabili, se pot vopsi, daca ai remorca se dezactiveaza automat la cuplare, etc ..
Pretul lor e in jur de 600 RON fara instalare.

l.e.
Cel putin la fel de buni au fost si senzorii Cobra. Spun au fost, pentru ca nu mai sunt disponibili la noi decit in varianta cu 2 "ochi". Eu mi-am pus la hyundai acum citeva luni si pot spune ca merg exceptional. Fata de Meta nu au comanda pentru radio si nu sunt incastrabili, iar reglajul se face la instalare dupa o procedura care-ti permite sa-i faci cit vrei de sensibili. Oricum erau si mai scumpi decit Meta.
Foarte buni si disponibili in momentul asta la noi sunt senzorii "Valeo", mai ieftini decit Meta.

Aceasta postare a fost editata de Relu: 11 aprilie 2010 - 10:45

#64 alexx_elf

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.725 Mesaje:
  • Model:Stilo
  • Motorizare:1.8 133CP

Scris 11 aprilie 2010 - 11:41

@Extremero: ce semnifica chenarul verde?

#65 adrian_r5

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.943 Mesaje:

Scris 12 aprilie 2010 - 10:14

Vezi postareaRelu, la 11 aprilie 2010 - 10:25 , a spus:

Pretul lor e in jur de 600 RON fara instalare.

... pai ce sa zic ... banuiesc ca stii pe ce ai dat banii ... da' eu de banii aia ma uitam la ceva de genu' asta (adevarat ... nu e chiar la banii aia ci cu vreo 20 % mai mult ...) ... sau macar puneam si un display ...

In afara de Koleos-ul de care povesteam aici am mai condus recent un R Fluence tot cu senzori OEM da' fara display ... de data asta am fost mai atent la piuituri plus ca parcind cu spatele linga o vitrina vedeam spatele masinii reflectat si incercam sa fac o legatura intre felul cum piuie si distanta fata de vitrina - sa zicem ca te poti obisnui si iti pot fi de folos da' nu mi se pare cea mai grozava solutie.

Simbata m-am jucat putin cu niste senzori montati pe un SX4 ... aveau diplay care afisa pe mijloc distanta si stinga - dreapta pe un fel de bargraph semnaliza in ce parte este obstacolul ... pareau destul de sensibili, la vreo 50 cm daca puneam mina in spate deja semnaliza ... (nu stiu ce marca / model erau ... da' stiu ca au fost montati de niste prieteni de-ai lu' Relu bacsi).

Am vazut ca exista si Electromagnetic Parking Sensor ... da' inca n-am inteles daca detecteaza doar obstacolele metalice sau orice fel de bolovan ...

Aceasta postare a fost editata de adrian_r5: 12 aprilie 2010 - 10:15

#66 Cristian

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.341 Mesaje:

Scris 12 aprilie 2010 - 11:40

Eu consider ca daca astfel de senzori electromagnetici erau fiabili si-si faceau treaba cum trebuie, deja le vedeam instalate si pe masinile de serie direct din fabrica(sau macar optionali). Dar cum n-am auzit inca de nici-un brand sa aibe asa ceva, cred ca nu sunt deloc eficienti.

#67 Relu

kroko

• Moderators
  • 22.726 Mesaje:

Scris 12 aprilie 2010 - 11:45

Eu nu vad totusi la ce te-ar ajuta faptul ca stii in ce parte te apropii de un obstacol. Cu ce schimba datele problemei faptul ca esti mai aproape de un obstacol in stinga decit in dreapta ? Senzorul iti spune ca aia e limita peste care nu trebuie sa treci, nu ? Ba mai mult, in loc sa te uiti in oglinzile laterale ( care sunt cele mai importante ) stai cu ochii pe display, suficient cit sa parchezi strimb de ex. :P

Aceasta postare a fost editata de Relu: 12 aprilie 2010 - 11:48

#68 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.006 Mesaje:
  • Marca:Mazda
  • Model:6
  • Motorizare:2.0l, 147CP

Scris 12 aprilie 2010 - 12:10

Care e distanta de apropiere de la care incep sa tiuie continuu senzorii astia?
Ca parca m-ar tenta si pe mine. Sunt, din pacate, destul de dese momentele in care sunt f. obosit sa ma mai concentrez la parcari si niste senzori ar fi de folos. Mai grav e ca sunt dependent 100% de masina si n-o prea pot lasa acolo si nici nu vreau sa-mi iau concediu pt asta.
"Mazda 6 TE Plus, 4 usi, MZR 2.0i 147cp, alb perlat, praf maro, cu 3 pedale: pedala pentru zgomot, pedala pentru apropiat parbrizul, si pedala pentru dezmortit piciorul stang."

#69 Cristian

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.341 Mesaje:

Scris 12 aprilie 2010 - 01:02

Intre 25 si 30 de centrimetri este acea limit unde senzorii incep sa piuie continuu.

#70 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.006 Mesaje:

Scris 12 aprilie 2010 - 01:18

Mult...deja de la distanta aia nu ma mai intereseaza ca vad si singur. Ceva pana in 15cm nu exista?
"Mazda 6 TE Plus, 4 usi, MZR 2.0i 147cp, alb perlat, praf maro, cu 3 pedale: pedala pentru zgomot, pedala pentru apropiat parbrizul, si pedala pentru dezmortit piciorul stang."

#71 Cristian

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.341 Mesaje:

Scris 12 aprilie 2010 - 01:37

Din pacate nu.

Dar gandeste-te ca 30 de centimetri ar parea mult pe hartie, dar intre 2 masini sau intre tine si un obstacol distanta aia e destul de mica.

Spre exemplu un om abia ar avea loc sa treaca printre 2 masini parcate la 30 centimetri una in fata celeilalte si chiar risca sa-si atinga pantalonii de barile masinilor. Ia o rigla si convinge-te.

Oricum tu nu o sa fii in stare sa opresti masina exact in secunda in care senzorii incep sa piuie continuu. Masina se va mai deplasa cel putin 5 centimetri pana pui piciorul pe frana. Asadar automat distanta aia de 25-30 de centimetri devine mai degraba 20 maxim 25.

Aceasta postare a fost editata de Cristian: 12 aprilie 2010 - 01:37

#72 Relu

kroko

• Moderators
  • 22.726 Mesaje:

Scris 12 aprilie 2010 - 02:16

Vezi postareaadytzu, la 12 aprilie 2010 - 01:18 , a spus:

Mult...deja de la distanta aia nu ma mai intereseaza ca vad si singur. Ceva pana in 15cm nu exista?
S-o crezi TU ! Daca vrei iti pun din astia ca la scuter, ti-i reglez la 15cm, dar vezi inainte cit costa o bara si/sau un stop :P

#73 adrian_r5

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.943 Mesaje:

Scris 12 aprilie 2010 - 02:20

Vezi postareaRelu, la 12 aprilie 2010 - 11:45 , a spus:

Eu nu vad totusi la ce te-ar ajuta faptul ca stii in ce parte te apropii de un obstacol. Cu ce schimba datele problemei faptul ca esti mai aproape de un obstacol in stinga decit in dreapta ?

E si asta un punct de vedere ... privit prin prisma unui sofer experimentat (cum presupun ca esti) pare destul de corect ... da' trebuie sa tinem seama ca nu toti soferii sint ca tine ...
As fi curios cum se face o parcare cu spatele cu senzorii in cauza si avind in spatele masinii obiectul din poza:

Imagine amplasata

#74 Relu

kroko

• Moderators
  • 22.726 Mesaje:

Scris 12 aprilie 2010 - 03:10

Pai aia zic. Cu ce te ajuta faptul ca STII in ce parte a masinii e stilpul ? Oricum trebuie sa te opresti pina la el :P

#75 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.006 Mesaje:

Scris 12 aprilie 2010 - 03:16

Vezi postareaRelu, la 12 aprilie 2010 - 02:16 , a spus:

S-o crezi TU ! Daca vrei iti pun din astia ca la scuter, ti-i reglez la 15cm, dar vezi inainte cit costa o bara si/sau un stop :P

Vorbeam cu Cristian, nu cu tine, da? http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/angry.gif
Ok, pune-mi din astia si, daca parchez mai aproape de cat incep ei sa piuie, mi-i pui pe degeaba. Abtine-te, te rog, de la comentarii cand nu stii despre ce e vorba.

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi