Salt la continut

- - - - -

INCEPATOARE , VREAU SA MERG LA BRAN !UN SFAT !

5 replies to this topic

#1 adriana

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 6 Mesaje:
  • Marca:vw
  • Model:lupo
  • Motorizare:1.4

Scris 19 iunie 2009 - 12:16

Buna seara, am un wv lupo de 2 ani , carnet tot de 2 ani , dar nu am iesit zilnic cu masina , ca nu am avut nevoie ,asa ca ma consider inca "incepatoare" ,de condus , am condus in Bucuresti-Pipera-centru, Saftica , Buftea ,dar cel mai mult am mers prin Bucuresti ,am 2000-2500 km , repet nu ies zilnic ....
Acum trebuie, sa merg la Bran ,ar fi primul meu drum asa de lung , am ceva emotii ,si as dori un sfat , ca totii am fost la inceput ;)
Trebuie sa ma invart cateva zile pe-acolo Brasov-Bran-Brasov ,am sa plec in timpul saptamanii...
Astept un sfat !!!

#2 DMIHNEA

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.295 Mesaje:
  • Marca:MERCEDES
  • Model:S 300
  • Motorizare:3.0 TD

Scris 19 iunie 2009 - 12:38

Pleci,fara sa fii stresata de ce va urma si faci in asa fel incit sa para mai multe drumuri,adica te opresti la 1 ora,bei un suc,faci citiva pasi,si pleci iar cica la un drum nou...altfel spus rezulta voiajul taiat in 2-3 bucati,ideea e ca la fiecare plecare esti fresh..
in ziua da azi banii nu ie totul,informatzili ie totul.....

#3 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 14.324 Mesaje:
  • Marca:Ford
  • Model:Fiesta
  • Motorizare:1.4 tdci

Scris 19 iunie 2009 - 08:14

Singurul sfat la care ma gandesc acum e sa nu'ti fie frica si din cauza asta sa mergi cu 70km/h in afara localitatilor. Incearca sa mentii un 90km/h. De ce? Ptr ca mergand mai incet, sigur o sa fii mai des depasita, deci te expui mai des riscurilor plus ca te vei trezi cu flash'uri, claxoane si alte elemente care te vor agasa inutil
Omue inainte de toate ;)

#4 Extremero

Hakuna Matata

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.119 Mesaje:
  • Marca:Ford
  • Model:Focus
  • Motorizare:ST170

Scris 19 iunie 2009 - 08:28

1. Nu te stresa, mergi cum te simti confortabil. Cine vrea sa treaca de tine o va face.
2. Semnalizeaza si asigura-te - uita-te in oglinzi - cand schimbi benzile
3. Unde sunt 2 benzi pe sens, mergi pe banda 1 si foloseste banda 2 pentru depasiri (dupa ce te asiguri ca nu vine nimeni din spate)
4. Limita de viteza in localitatile de pe DN1 prin care vei trece e de 70, nu 50. (ai radare fixe in Balotesti, Ciolpani, Puchenii Mari, Barcanesti, Comarnic si Sinaia dar pana in 79km/h nu te taxeaza, asa ca nu te speria cand le vezi)
5. Inceraca sa mergi constant .... Pe Valea Prahovei poti tine cap-coada 70-80 fara probleme.
6. Nu depasi daca nu ai vizibilitate, chiar daca cel din fata ta tocmai a facut-o.
7. Depaseste din elan, adica lasa-ti cativa metri intre tine si ala din fata ta si incepi sa accelerezi inainte sa iesi pe contrasens in depasire. Astfel vei depasi mai repede si mai in siguranta. De asemenea, alege-ti treapta de viteza portivita, la care masina trage bine.
8. Ia o pauza cand obosesti.

Drum bun.

Aceasta postare a fost editata de Extremero: 19 iunie 2009 - 08:29

#5 Relu

kroko

• Moderators
  • 22.722 Mesaje:
  • Marca:For-ash ...
  • Model:Oldtimer
  • Motorizare:Ce-i aia ?

Scris 19 iunie 2009 - 08:34

Sfatul meu este acela de a merge atenta si cu vitezele pe care le simti tu ca ar fi ok. Mai mult decit atit, e chiar indicat sa nu te intereseze de cei din jur decit in masura in care te incurca ei pe tine, si mergi pe banda din dreapta.
Si ca o mica completare, incearca pe cit posibil sa stii ce masini ai in jur. Nu in sensul sa fii stresata de atentia asta sau sa neglijezi ce-i in fata, dar tine minte ca asta e un lucru (poate) la fel de important cu acela de a vedea pe unde mergi.
"Drum bun" fara frica !

l.e.
Am postat odata cu levi ;)

#6 tibitu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.827 Mesaje:

Scris 19 iunie 2009 - 10:37

Verifica presiunea in pneuri,lichidul de parbriz inainte sa pleci,eventual poti spala toate geamurile incat sa ai vizibilitate perfecta.Cumpara rovinieta pe o saptamana dc nu ai.Fara muzica lenta sau prea agresiva sau prea tare :)

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi