Salt la continut

- - - - -

Instalare Tweeter Magnat XTR 216...pentru noobi

3 replies to this topic

#1 ciumetele

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 5 Mesaje:
  • Marca:dacia
  • Model:1310
  • Motorizare:nu am idee

Scris 16 octombrie 2008 - 08:42

Salut!

Va rog sa ma ajutati cu o problema care ma scoate din minti. Am cumparat un sistem Magnat XTR 216 si problema e ca nu stiu cum sa instalez tweeter-ele. Problema nu este instalarea in usi de masini sau mai stiu eu ce...eu am o problema...de incepator....nu stiu cum sa imbin componentele primite in pachet(clamele, suruburile, suporturile de plastic.). Presupun ca as reusi sa le pun cumva...dar sunt SIGUR ca le pun gresit. Asa ca in speranta ca ma ajuta si pe mine cineva cu un step by step... am facut poze la componentele primite...si care stiu sigur ca sunt pt tweeter.

Ca sa fac un inventar...pentru un tweeter sunt 2 suruburi fara saiba, 2 cu saiba, o clema cu 3 gauri, un cerc de carton si restul ce mai vedeti in poze!

Astept raspunsul....cu mare nerabdare....(multumiri lui Relu pentru raspunsurile prompte si la obiect)!

Fisiere atasate

#2 Relu

kroko

• Moderators
  • 22.722 Mesaje:
  • Marca:For-ash ...
  • Model:Oldtimer
  • Motorizare:Ce-i aia ?

Scris 16 octombrie 2008 - 09:05

E destul de greu ( cel putin pentru mine...) sa explic in cuvinte cum se pun. Insa, gindeste-te ca sistemele care le ai in pachet sunt pentru a introduce tw sau din afara intr-o gaura ( in fata de usa sau unde vrei tu ), iar brida care e in ultima pozitie fixeaza de la interior tw, sau cu piesele din poz.3-4 in care se introduce tw si se pune pe bordul masinii. Cele din poz 3-4 vezi ca au o parte inclinata care sta pe bord ( inclinind tw catre tine ), cu o gaura pe unde sa scoti firele. Ei au mai dat si citeva suruburi mici care pot fixa suportul prin gaurire ( vezi cele 2 gauri mici in jurul celei prin care se scot firele ). Ma rog, mie imi e mila sa faca asta si le fixez cu banda adeziva dubla fata. Frecventele inalte sunt foarte directive si din cauza asta trebuiesc puse cit se poate inreptate catre tine.
Nu stiu daca am fost clar, dar am incercat cit am putut.

#3 ciumetele

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 5 Mesaje:
  • Marca:dacia
  • Model:1310
  • Motorizare:nu am idee

Scris 17 octombrie 2008 - 08:55

Vezi postareaRelu, la Oct 16 2008, 09:05 PM, a spus:

E destul de greu ( cel putin pentru mine...) sa explic in cuvinte cum se pun. Insa, gindeste-te ca sistemele care le ai in pachet sunt pentru a introduce tw sau din afara intr-o gaura ( in fata de usa sau unde vrei tu ), iar brida care e in ultima pozitie fixeaza de la interior tw, sau cu piesele din poz.3-4 in care se introduce tw si se pune pe bordul masinii. Cele din poz 3-4 vezi ca au o parte inclinata care sta pe bord ( inclinind tw catre tine ), cu o gaura pe unde sa scoti firele. Ei au mai dat si citeva suruburi mici care pot fixa suportul prin gaurire ( vezi cele 2 gauri mici in jurul celei prin care se scot firele ). Ma rog, mie imi e mila sa faca asta si le fixez cu banda adeziva dubla fata. Frecventele inalte sunt foarte directive si din cauza asta trebuiesc puse cit se poate inreptate catre tine.
Nu stiu daca am fost clar, dar am incercat cit am putut.

Cum spuneam, multumesc pentru raspunsul rapid. Ca sa aduc cateva completari, dupa ce m-am tot jucat cu componentele, situatia este urmatoarea:
- voi pune tw pe partea verticala a bordului(eu am dacie...deci in dreapta cadranelor cu temperatura si ... si in stanga tot cam asa ceva).
- tweeter-ul din poza 2, are palaria aceea, si in ea este bagat difuzor-ul, cu gratar in exterior. Difuzorul...partea exterioara(adik gratarul) se misca...probabil pentru directionare. Dupa cum se vede din poza...si dupa cum am vazut si in schema...2 suruburi se baga dinspre interiorul tweeter-ului spre exterior...iesind in acea brida de care ai zis. Problema e ca trebuie sa scot difuzorul din palarie si asta vroiam sa te intreb....daca e ceva ciudat in asta(pt ca nu am vrut sa fortez de frica sa nu-l stric).
- deci sa zicem ca bag suruburile cum am zis mai sus...si acestea ies in brida aceea(care va avea partile laterale(alea indoite) chiar pe taietura gaurii...pentru fixarea tweeter-ului in gaura.)
-acum eu nu stiu ce sa fac cu celelalte 2 componente din plastic(poza 3-4), si de asemenea nu stiu unde se pune acel cerc din carton, cu gaura in mijloc(poza 5...sus).E clar ca firul iese prin gaura din mijloc a componentei de plastic, care apropo...a venit in pachet introdusa in cealalta componenta din poza3-4. Nu pricep deloc cum directionez eu componenta cu cele 3 gauri(se pune cu partea convexa inspre tweeter sau cu partea celalata....de cine se prinde ea cu surubele...).Aici trebuie sa mentionez ca cilindrul acela din plastic...are circumferinta identica cu cea a tweeter-ului...
- deci probabil ca aceste 2 componente se pun in partea din spatele gaurii...insa cum naiba bag suruburile...pt ca daca ple pun pur si simplu in continuarea tweeter-ului...pt ca am zis ca au aceeasi circumferinta...deci nu se pot ingropa una in alta...surublele de ies din tweeter...nu cred cxa se nimeresc in aceleasi cgauri cu gaurile din componenta convexa din poza 3....si chiar daca s-ar potrivi...atunci de ce arata in schema alte 2 surubele...care cica ar intra acolo....

Din pacate nu am facut poza si la schema....poate va ajuta mai mult decat pe mine...insa pot sa fac asta diseara...si sa o adaug.

Maine oricum trebuie sa le pun....asa ca ...o sa tot verific daca sunt noi postari...multam!

#4 Relu

kroko

• Moderators
  • 22.722 Mesaje:
  • Marca:For-ash ...
  • Model:Oldtimer
  • Motorizare:Ce-i aia ?

Scris 19 octombrie 2008 - 02:23

Am fost plecat din Buc. pina azi. Le-ai montat ?

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi