Salt la continut

- - - - -

Schema Circuit Electronic

6 replies to this topic

#1 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 14.324 Mesaje:
  • Marca:Ford
  • Model:Fiesta
  • Motorizare:1.4 tdci

Scris 27 septembrie 2006 - 12:28

Am nevoie de un mic ajutor in a realiza un montaj destul de simplu. Problema e insa la potentiometru. Care are 2 perechi de cate 3 picioruse ... si nu stiu ce si la care piciorus trebuie legat. Atasez mai jos schema montajului si poze cu potentiometrul. Daca ma poate ajuta careva ... ii raman recunoscator

Imagine amplasata
Imagine amplasata Imagine amplasata Imagine amplasata
Omue inainte de toate ;)

#2 vrajitorul din orz

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 987 Mesaje:

Scris 27 septembrie 2006 - 07:27

Mai mult ca sigur ca-s legate intre ele doua cite doua, are 6 pentru stabilitate mecanica ca il freci cind dai de el.
In rest as lega mijlocul si un lateral (4 pini) la borna si celalat lateral (2 pini) la cealalta bona. Da gresesc nu da ca n-am mai facut dastea de cind eram coipl.
Gaseai mai mult ajutor la electronica auto.
Salam. Florin Salam.

#3 jaffar

member

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.922 Mesaje:
  • Marca:BMW
  • Model:E36 320i + F650GS
  • Motorizare:150 HP + 71 HP

Scris 27 septembrie 2006 - 08:19

schema e facuta pentru potentiometrul ala, sau potentiometrul vine "separat" ?
dupa cum arata, eu as zice ca e un potentiometru dublu. adica poti sa ignori un strat de pini si sa te folosesti doar de restul.

pinii se leaga, daca mai tin eu bine minte, cam asa:

pe schema ta pare sa nu se monteze un potentiometru, ci o rezistenta variabila.
Bleib am Leben. Geh vom Gas.
A physics truck just turned over outside! There's physics everywhere!

#4 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.003 Mesaje:
  • Marca:Mazda
  • Model:6
  • Motorizare:2.0l, 147CP

Scris 27 septembrie 2006 - 08:39

Potentiometrul ala e folosit, in general, pentru scheme in care ai nevoie de modificarea a 2 rezistente simultan si cu aceeasi valoare. De exemplu, intr-o statie audio stereo, la care modifici simultan volumul pe ambele canale. Pentru ce ai tu nevoie pe schema, e muuuult prea mult. Dar, daca nu ai altceva la indemana, te poti folosi si de el si, asa cum a zis si vrajitoru' vei avea mai multa rigiditate fizica. Pentru asta, e suficient sa conectezi doar un capat intr-o parte si mijlocul corespunzator in cealata parte. Pentru ceilalti pini, poti face niste insulite pe cablaj ca sa le lipesti si pe alea.
"Mazda 6 TE Plus, 4 usi, MZR 2.0i 147cp, alb perlat, praf maro, cu 3 pedale: pedala pentru zgomot, pedala pentru apropiat parbrizul, si pedala pentru dezmortit piciorul stang."

#5 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 14.324 Mesaje:

Scris 27 septembrie 2006 - 12:06

Da ... in schema respectiva este indicata o rezistentza variabila ... insa nu prea am gasit asa ceva. Si de aceea trebuie sa ma descurc si eu cu ce am. Initzial pusesem o rezistenta fixa de 100... dar cica nu e de ajuns (il fac ptr cineva sa'l predea la facultate ... sa treaca examenul respectiv)
Multumesc pentru indicatii http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/beerchug.gif
Later edit: in referatul lucrarii de lab care s'ar desfasura cu placa asta scrie totusi de potentiometru de 100 ohmi, deci am nimerit'o bine :)

Aceasta postare a fost editata de andrei041: 27 septembrie 2006 - 12:12

Omue inainte de toate ;)

#6 jaffar

member

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.922 Mesaje:
  • Marca:BMW
  • Model:E36 320i + F650GS
  • Motorizare:150 HP + 71 HP

Scris 27 septembrie 2006 - 12:15

rezistenta variabila o obtii intre pinul central si unul din pinii laterali ai potentiometrului.

mai bine-i explici juniorului sa pina mina sa invete, ca miine poimiine o sa proiecteze centrale atomice care or sa explodeze.
Bleib am Leben. Geh vom Gas.
A physics truck just turned over outside! There's physics everywhere!

#7 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 14.324 Mesaje:

Scris 27 septembrie 2006 - 12:29

"Juniorul" ar fi un coleg de facultate ... insa nu e pericol sa bubuie ceva daca nu invatza el asa ceva pentru ca ptr chestii de circuite pe nava va fi ofiterul electrician. Noi trebe sa avem grija de motor ... pompe etc :)
Lucrarea de laborator e una de prin anii 1800 cred ... asa ca oricum e destul de inutila.

Multumesc de ajutor ... topicul se poate inchide din punctul meu de vedere :D

Aceasta postare a fost editata de andrei041: 27 septembrie 2006 - 12:32

Omue inainte de toate ;)

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi