Sistem 2-way component
Scris 03 februarie 2006 - 02:09
Scris 03 februarie 2006 - 09:04
Dar DACA nu faci ce spune fuscobal legat de antifonarea usilor , vei da banii de pomana pe difuzoare .
Nemaivorbind de faptul ca daca pastrezi HU de fabrica si nu pui un amplificator , schimbarea difuzoarelor e un fel de frcetie la picior de lemn......
Scris 03 februarie 2006 - 10:19
Citeaza
Multumesc mult pentru lamurire!
Referitor la difuzoare, imi e teama ca tweeterul de la DLS sau Magnat nu se va potrivi exact cu locasul si cu sistemul meu de prindere.
Imi poate cineva spune ce reprezinta valoarea puterii afisata la difuzoare. De exemplu : "putere 120W RMS (180W max) "
Daca folosesc doar un HU de 4x50 , fara nici un amplificator , ce putere ar trebui sa aiba boxele pe care le achizitionez?
Multumesc!
Fii atent :
Un Hu nu va avea in veci 50w/ canal ! Orice HU are in jur de 14-17w rms. Puterea reala este cea rms , nu intram in detalii tehnice .
Un difuzor care SUPORTA putere mai mare NU va cinta mai tare ca unul care suporta putere mai mica , din contra . Importanta e sensibilitatea difuzorului in dB. Iar nu intram in detalii...
Una peste alta , DACA nu folosesti amplificator , NU pune difuzoare de putere mare ca nu vei avea decit de pierdut din toate punctele de vedere . Incearca sa iei difuzoare de CALITATE si FF important un HU BUN si antifonare .
Tweeterele , cel mai bine ar fi sa le pui PE bord , indreptate spre tine .
Scris 07 februarie 2006 - 12:52
ACrew style
Scris 08 februarie 2006 - 07:00
Citeaza
Multumesc mult, Fuscobal, insa la adresa respectiva nu gasesc decat 2 randuri de descriere si pretul, in timp ce pe mine ma interesau niste specificatii mai detaliate, cat si niste instructiuni de aplicare.
Stratul aplicat va fi rezistent la apa? Nu mai trebuie acoperit cu altceva la randul lui?
Cat de gros ar trebui sa fie stratul?
Este dificil sa ne intalnim, intrucat eu sunt din Galati. Insa nu as avea nici o problema cu expedierea lor prin posta.
Mai ai cumva vreun link cu alte informatii?
Multumesc!
Noi folosim de ceva timp produsul si e foarte bun . Este aceeasi compozitie cu folia antifonica , pe baza de bitum , numai ca e sub forma de spray . Are avantajul ca se poate da pe suprafetele relativ ascunse , profilate , si poti alege grosimea stratului . Nu mai trebuie acoperit cu nimic si rezista la apa . Ca grosime depinde de tine cite straturi dai , 1 sau 2 .
Instructiuni nu exista decit ca trebuie degresata suprafata pe care o dai sa faca priza buna .
Scris 08 februarie 2006 - 10:11
Citeaza
Multumesc pentru lamuriri.
Kroko, din experienta ta in utilizarea acestui tip de spray, imi poti spune cate sprayuri sunt necesare pentru portierele fatza? Multumesc!
Pentru o antifonare solida pe ambele fetze , noi folosim 2 tuburi/usa
Scris 08 februarie 2006 - 03:14
Daca la niste difuzoare din gama Sound Quality de la o anumita firma, care costa 300 euro, punem un amp de la un HU care scoate 20w ce-am facut ?"
ce sa facem ? ... ascultam la 20 W, nu vad care e problema ! (daca tu vezi o problema te rog sa-mi explici ...) "
Afla ca e o diferenta MARE de tot , si anume curentul pe care-l poate furniza amplificatorul vs HU
"Mie mi se pare logic ca niste dif-uri scumpe, de calitate sa fie amplificate tot de un amp scump, de calitate."
calitatea este un termen destul de general ... tu la ce te referi, la calitatea materialelor,la calitatea fabricatiei ? "
Acum ai vrea sa venim cu explicatii tehnice ???
"nu ma pot lauda ca am avut prea mult contact cu "scule high-end" (nici de casa si nici de masina) ... si chiar daca as fi avut nu stiu cit mi-ar fi folosit pt. ca eu nu prea am deloc ureche muzicala ... "
"ceea ce nu inteleg eu din afirmatiile voastre este urmatoarea chestie: cu ce difera sunetul pe care il scoate un difuzor "scump" conectat direct la iesire unui HU cu puterea nominala 25 W sinus pe canal cu volumul reglat astfel incit puterea aplicata difuzorului sa fie de 10 W fata de sunetul scos de acelasi difuzor legat la iesirea unui PA de 100 W sinus (bineinteles cu volumul reglat astfel incit puterea aplicata difuzorului sa fie tot de 10 W si semnalul aplicat la intrarea amplificatorului sa fie dat de acelasi HU)."
Diferenta e MARE , dar iarasi nu e cazul sa intram in amnunte . La ce ti-ar folosi daca spui ca nu ai ureche muzicala...???
Scris 08 februarie 2006 - 03:15
[Edited on 8-2-2006 by Kroko]
Scris 08 februarie 2006 - 04:40
Daca intrebai frumos DE CE se intimpla anumite lucruri sau cereai niste sfaturi , in mod sigur primeai niste explicatii .
Nu cred ca intereseaza pe cineva daca tu crezi sau nu ce se spune pe forumul asta .....
Scris 08 februarie 2006 - 05:40
Citeaza
Ati inceput sa va contraziceti si pe mine tot nu m-ati lamurit http://www.garajul.ro/forum/public/style_emoticons/default/help.gif
Kroko, imi poti spune , te rog, ce te-am rugat referitor la sprayurile de antifonare?
Multumesc mult!
http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/thumb.gif
K,
Degresarea se poate face cu un degresant din magazinele de vopseluri , sau de care o fi . important e ca tabla sa nu fie grasa cind aplici produsul.
De uscat se va usca mai greu acum ca e frig . Vara , un strat se usuca cam in 1 ora , dupa care mai poti da unul .
Scris 01 martie 2006 - 08:14
Citeaza
Pana la urma, urmand sfaturile voastre, am achizitionat un set de difuzoare DLS PS6.
Din pacate nu am reusit sa instalez decat wooferul, nu si tweeterul. Acesta este lipit intr-o protectie de plastic exact cum se vede in imaginea de mai jos.
Stie cineva cum pot face cu el ca sa-mi incapa in locasul original? Mentionez ca tweeterul original se prinde in locas printr-o usoara rotire, avand ca doua aripioare laterale. Se gasesc adaptoare pentru asa ceva? Multumesc!

[Edited on 27-2-2006 by alex1983]
[Edited on 27-2-2006 by alex1983]
Vezi ca ai in cutie si restul pieselor de montaj !
Scris 01 martie 2006 - 10:38
Citeaza
Va multumesc mult pentru raspunsuri!
Este adevarat ca in cutie sunt si celelalte accesorii pentru fixare.
Insa, problema este alta. Difuzorul este lipit intr-o protectie de plastic exact cum se vede in poza. In situatia asta , este prea mare pentru a incapea in locashul original pe care il am in usha. Imi puteti spune daca ar fi intelept din partea mea sa incerc sa dezlipesc difuzorul din acea protectie de plastic?
Despre montatul sau in alta parte, va spun ca idea nu prea ma incanta deoarece nu as putea sa gasesc un loc pe bord unde sa le montez fara sa nu stric aspectul general.
A incercat cineva sa scoata difuzorul din acea protectie de plastic? Ar fi intelept sa incerc sa fac asta?
Multumesc!
NUUUUU , sa NU cumva sa dezlipesti difuzorul !!!
Vezi ca in poza tw e bagat PRESAT in suport , mai departe sa NU umbli . Daca il scoti din suport s-ar putea sa intre unde vrei tu.
INSA !! cel mai bine , ar fi sa pui tw PE bord !
Scris 01 martie 2006 - 08:19
Cu alte cuvinte , e MARE pacat sa nu le pui pe bord indreptate EXACT spre tine .
Uite un exemplu :
Scris 01 martie 2006 - 08:42
ACrew style
Scris 07 aprilie 2006 - 09:35
La megane 2 difuzoarele se prind pe panoul de usa care e din plastic si nu pe structura usii . Asta inseamna ca trebuie "intzepenit" acel panou . Solutia cea mai simpla si eficienta e sa dai cu solutie antifon spray in minim 2 straturi pe interiorul panoului de usa .
De axemplu poti folosi spray Caliber de antifonare . Poate exista si altele , dar la tub eu stiu la noi numai de produsul asta .
Daca le vrei mai ieftin decit la magazin , intreaba-l pe fuscobal , ca el avea citeva care i-au ramas .
Scris 07 aprilie 2006 - 11:41
Acelasi lucru ca la peugeot 307 .....
Scris 07 aprilie 2006 - 06:20
Scris 07 aprilie 2006 - 07:45
Cred ca e destul de clar . Nu ai unde pune folia .
Scris 07 aprilie 2006 - 10:29
- Rigidizarea suportului pe care sta difuzorul
- Crearea unei incinte pentru difuzor
Daca vrei performanta , pui si pe interiorul fetei dinspre "strada" + dynaxorb in spatele difuzorului .
Daca dai panoul jos , vei intelege imediat ce se poate si ce nu se poate face la modelul asta de usa .
Incerc sa pun niste poze cu o usa facuta corect .
[Edited on 7-4-2006 by Kroko]
Scris 07 aprilie 2006 - 10:35
Scris 07 aprilie 2006 - 10:36
Scris 07 aprilie 2006 - 10:38
Scris 07 aprilie 2006 - 10:40
1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi