Fii atent:
Difuzorul e un difuzor normal numai ca are mai multe bobine.
Se foloseste un astfel de difuzor cind vrei sa-l pui in mai putini ohmi daca-ti permite amplificatorul,adica sa-i aplici si sa scoti mai multa putere din el.La fel daca ai o statie care nu poate in punte 2 ohmi dar poate pe fiecare canal in parte 2 ohmi,legi un bas cu 2 bobine de 2,fiecare bobina la un canal.
Daca l-ai pune inseriat pe amp in punte ai avea o putere mai mica si diful ar fi in 4 ohmi.Oricum depinde de amplificator,cit poate in fiecare configuratie.
Sau daca ai un amplif care poate 1 ohm,le legi in paralel bobinele si obtii maximum de putere din el.
Depinde intotdeauna ce amplificatoare si difuzoare ai,sau ce anume urmaresti.
Cel mai bine e sa alegi din start sculele functie de ce vrei sa iasa si functie de buget,evident.
Chestia cu amestecatul sunetului cade,pentru ca daca analizezi bine ce am zis cu mixatul diverselor surse si cu mai multe instrumente asemanatoare pe scena,vei intelege perfect.
merge sa scot 2 fire de la diff. spate catre un dif. de sub cu 2 bobine?
Started by jaffar, sep 09 2005 09:30
30 replies to this topic
Scris 12 septembrie 2005 - 08:54
Principalul avantaj e conectivitatea imbunatatita, ai diverse impedante si posibilitati de al lega. Treaba cu anulatul efectului in antifaza asa e, insa basul este unidirectional si in general nu difera in asa hal de la canal la canal. Altfel nu ai avea bas nici la o instalatie stereo normala, sau in masina unde sint asa apropiate difuzoarele ar aparea probleme grave.
In plus, pe o statie mono e clar ca se amesteca cele 2 canale (nu stiu cum) inclusiv pe unele 2/1 am vazut optiuni A/B sau A+B (bridged).
In plus, pe o statie mono e clar ca se amesteca cele 2 canale (nu stiu cum) inclusiv pe unele 2/1 am vazut optiuni A/B sau A+B (bridged).
CIOKY PERFORMANCE TEAM
ACrew style
ACrew style
Scris 13 septembrie 2005 - 07:20
Ia-ti ovale. Doua HQ-uri de la Kenwood nu au egal.
Inteligenţa Artificială nu are nici o şansă în faţa prostiei naturale
Scris 13 septembrie 2005 - 07:40
Daca pui ovale,pune-le pe o placa de MDF sau pal si ai toate sansele sa nu-ti mai doresti sub.
Scris 13 septembrie 2005 - 08:05
Daca le pui pe placa (placa poti s-o pui dedesubt sa nu se vada ) basul se va auzi MULT mai bine.
Scris 13 septembrie 2005 - 08:10
Citeaza
Originally posted by Extremero
Difuzoarele asta au 2 intrari pentru ca se monteaza doar 1 buc la iesire stereo (2 cai) => deci acelasi dif va reda frecventele joase si de pe canalul drept si de pe cel stang?
Intreb pt ca n-am mai vazut din asta si mi se pare o idee ok. (in conditiile in care nu ai iesire separata de woofer din HU)
Ce condensator trebuie pus pe fiul de + ca sa filtreze/taie frecventele inalte? Sau cum se calculeaza? Stiu ca teoretic ar trebui taiate frecventele peste care wooferul nu mai lucreaza dar practic cum se calculeaza?
Thx. http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/thumb.gif
Difuzoarele asta au 2 intrari pentru ca se monteaza doar 1 buc la iesire stereo (2 cai) => deci acelasi dif va reda frecventele joase si de pe canalul drept si de pe cel stang?
Intreb pt ca n-am mai vazut din asta si mi se pare o idee ok. (in conditiile in care nu ai iesire separata de woofer din HU)
Ce condensator trebuie pus pe fiul de + ca sa filtreze/taie frecventele inalte? Sau cum se calculeaza? Stiu ca teoretic ar trebui taiate frecventele peste care wooferul nu mai lucreaza dar practic cum se calculeaza?
Thx. http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/thumb.gif
Vezi o schema de filtru Trimode ( daca ampliful stie si bridge )
http://img387.images.../trimode2bs.jpg
1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi