Suzuki a prezentat noul mini crossover Suzuki Ignis în Japonia

0
566

Suzuki Motor Corporation a prezentat primele fotografii si informatii oficiale ale noului model Suzuki Ignis, un nou tip de mini crossover, ce combina atributele unui model compact cu cele ale unui SUV, si care va fi lansat în Japonia pe 18 februarie. Este o masina care urmareste sa raspunda atat provocarilor cotidiene, cat si iesirilor de weekend sau activitatilor în aer liber. Datorita garzii la sol ridicate, vizibilitatii foarte bune si pozitiei inalte de condus, combinate cu caroseria compacta, noul Suzuki Ignis ofera siguranta la volan chiar si in conditii de carosabil inzapezit sau drum accidentat.

HYBRID MZ_Neon Blue Metallic

Caroseria compacta, cu o lungime totală de 3,7 m și o latime de 1,66 m, alături de o rază de bracaj de 4,7 m, fac din noul Suzuki Ignis o masina usor de condus in aglomeratiile urbane.

Noul Suzuki Ignis  beneficiaza de un design care lasa o impresie puternica prin liniile și suprafețele sale simple ce se îmbină armonios, interiorul sau urmarind sa ofere o senzatie puternica de modernitate si calitate superioara. In limbajul criptat al designerilor auto, Suzuki vorbeste de conceptul “Simple Iconic, Simple Standard”. În total, vor fi disponibile 13 combinatii de culori de caroserie, fiecare cu un interior personalizat, inclusiv trei nuante noi metalizate – Flame Orange Pearl Metallic, Neon Blue Metallic și Helios Gold Pearl – care urmaresc sa îi accentueze proportiile. Modelul va fi disponibil și într-o versiune bi-ton, cu plafonul negru, acesta evidențiindu-i individualitatea.

Black Interior_HYBRID MG

Toate versiunile modelului sunt echipate cu sistemul SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki – Vehicul Hibrid Inteligent Suzuki, un sistem hibrid ce îi alătura motorului termic un motor electric care îl susține la accelerare) si un motor cu capacitatea de 1,2 litri DUALJET (K12C), care oferă un consum excelent de 3,5 litri/100 km (pentru versiunea HYBRID MG 2WD). Sistemul hibrid unic SHVS alătură un starter generator integrat (ISG) și o baterie litium-ion. ISG asistă motorul termic în timpul accelerarilor și permite recuperarea energiei în timpul frânarilor, eliminând astfel consumul de carburant.

Versiunea 4WD beneficiază de asemenea de numeroase funcții de asistenta la condus, inclusiv pentru o tractiune foarte buna în condiții de iarna. Printre acestea se numara si Sistemul de Asistenta la Coborarea în Pantă (Hill Descent Control), care permite controlul vitezei vehiculului și menținerea unei viteze de 7 km/h, fara a actiona pedala de frana, la coborârea unei pante abrupte, precum și sistemul Grip Control, care permite un demaraj usor în conditii de aderență scazuta, pe carosabil alunecos, acoperit cu zapada sau noroi, controlând cuplul si frânarea pentru o actiune eficienta.

Platforma de noua generatie Suzuki a fost dezvoltata prin revizuirea structurii anterioare, obtinându-se o structura mai uşoara, dar în acelasi timp mult mai rezistenta. Rezultatul este o crestere cu 10% a rigiditatii, comparativ cu vehiculele convenţionale din aceeaşi clasă, şi o reducere cu aproximativ 15% a greutăţii, comparativ cu platforma pe care o înlocuieste. Garda la sol minima este de 180 mm.

Modelul este caracterizat de o buna functionalitate, datorită banchetei spate culisante, ce permite reconfigurarea spatiului disponibil pentru bagaje.

Luggage Compartment_Rear Seat Folded_Fore-Most

În plus, acesta beneficiază de cele mai recente tehnologii, precum sistemul de navigatie cu memorie incorporata, compatibil cu Apple CarPlay, dar si dotari de siguranta, printre care se numara sistemul DCBS (Dual Camera Brake Support), airbag-uri frontale, laterale și tip cortina. Dual Camera Brake Support (DCBS), este un sistem de camere și senzori care cumulează functii precum controlul vehiculului în panta, alerta la depasirea involuntara a benzii de rulare, mentinerea distanței optime față de vehiculul din fata si alerta în cazul unei frâne de urgenta. Acest sistem, împreună cu sistemul de airbaguri frontale si cortina sunt disponibile în echiparea standard. Versiunea HYBRID MZ este dotata cu o cutie de viteze în sapte trepte dotată cu schimbator cu padele pe volan.

Dupa lansarea in Japonia, noul tip de mini crossover Suzuki Ignis va fi de asemenea comercializat în Europa si pe celelalte piete internationale.